Bartın Gezi Rehberi


Bartın gezi rehberi, Bartın’a gezi hazırlıklarına başlayan gezginler içi kaleme alındı. Yazının içerisinde Bartın gezinizi planlamanıza yardımcı olacak bir çok detayı bulabileceksiniz.


Karadeniz Bölgesi yemyeşil şehirleri ile meşhur. Bartın da bu illerden biri. Ve emin olun bu kent Türkiye‘de gezilip görülecek en güzel destinasyonlar arasında. Ülkemizde her ne kadar yaz turizmi için Ege ve Akdeniz kıyılarına rağbet fazla olsa da Karadeniz’in bu güzel inci gibi şehirlerini de kesinlikle listenize eklemeniz gerektiğini düşünüyorum.

E tabii yukarıda da belirttiğim gibi  listenizin başını çekecek en güzel şehirlerden biri de Bartın. Hem doğal güzellikleri, koyları, yemekleri özellikle de kanyonları ile insanı adeta büyüleyen bir kent burası.

Şehrin yaylaları ise tatilin keyfini bol oksijenli bir atmosferde geçirmek ve yeşilin her tonunu muhteşem bir ahenkle sunan manzaraları bakmak isteyenler için en doğru  adres.

Bartın gezi rehberi

Şehrin insanı cezbeden bir diğer yanı da Amasra, Güzelcehisar gibi görülesi birçok ilçeyi içinde bulundurması. Anlayacağınız şehrin kendisi de ilçeleri de gelenleri memnun etmeden yollamıyor. Çünkü bu ilçelerde hem doğal hem kültürel birçok güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

İşte  bende bu yüzden sizin için ,ince eleyip sık dokudum ve Bartın gezi rehberini yazdım. Sizde hazırsanız başlayalım!

İçerik:

Bartın’a Gitmeden Bunları Not Edin

Bartın'a gitmeden bunları not edin

Ülke: Türkiye

Bölge: Karadeniz Bölgesi

Telefon Kodu: 0378

Ortalama Sıcaklık: 11.7ºC

Ortalama İnternet Hızı: 24.15 Mbps

Ortalama Yemek Fiyatı: 25 TL

Gecelik Ortalama Otel Fiyatı: 200 TL

Seyahat İçin Ayrılması Gereken Zaman: 2 gün

Seyahat İçin En Uygun Aylar: Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos

Bartın Nerede?

Bartın haritası

Bartın’a Nasıl Gidilir?

Bartın’a ulaşım için çeşitli ulaşım yollarını kullanmanız mümkün.

Havayolu: Bartın da havaalanı bulunmuyor ancak Zonguldak Havaalanından yarım saatte bir kalkan otobüsleri veya  özel transfer ve araç kiralama alternatiflerini kullanarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Karayolu: Ülkemizin hemen her yerinden Bartın’a düzenlenen otobüs saatleriyle Bartın’a ulaşımınızı sağlayabilirsiniz

Özel Araç: Navigasyonlarınız açıksa Bartın’a özel araç ile ulaşımın oldukça kolay olduğunu söyleyebilirim.

Bartın’a ulaşım hakkında daha detaylı bilgiler için aşağıdaki yazımı inceleyebilirsiniz.

 Bartın’da Gezilecek Yerler

Bartın'da gezilecek yerler kısa liste

Bartın belki de pek çoğumuzun beklediğinin aksine çeşit çeşit gezilip görülecek yerlere sahip. Şehirde yürüyen sanat eseri gibi hissedeceğiniz ve gözünüzü nereye çevirseniz bir sanat eseri gibi etrafınızı saran Bartın Evleri kesinlikle görülmeye değer.

Bunun dışında şehirde zaten bir çok gezilecek yeri doğal güzellikler oluşturuyor. Çünkü şehrin merkezinden tutun da köylerine kadar küçük büyük bir sürü doğal oluşum sizleri bekliyor.  

Anlayacağınız Bartın gezilecek yerler listesi sessiz sakin ve huzur dolu yürüyüşlere ev sahipliği yapabilecek bir sürü doğal güzellikten tutun da adeta görsel bir şölen sunan yapılara kadar her şeyi içinde barındırıyor.

Eğer gezilecek yerleri uzun uzun okumak isterseniz diye Bartın’da Gezilecek Yerler yazımın linkini bırakıyorum. Ama uzun uzun okumak istemezseniz aşağıda söylediğim yerleri mutlaka görmenizi tavsiye ederim.

  • Amasra
  • Balamba Tabiat Parkı
  • Ahatlar Tabiat Parkı
  • Küre Dağları Milli Parkı
  • Göldere Şelalesi
  • Gergece Şelalesi
  • Bartın Irmağı
  • Uluyayla
  • Gürcüoluk Mağarası

Bartın’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Bartın'da bunları yemeden dönme

Karadeniz Bölgesi’nde genel olarak yemek kültürü oldukça gelişmiş durumda. Çünkü sadece kendine has otlarıyla bile çeşit çeşit yemekler yapılmakta. Bartın’da  da bölgeye has birçok yemek bulunuyor ancak şehrin kendine has da bir sürü yemeği var.

Bu yemekler arasında bulunan  yumurtalı ısput ve pampam çorbası ise listenin en başını çekiyor. Bunun yanında şehrin elması ise ününe ün katmış durumda . Tabi bu elmadan yapılan pekmezler pestiller ise ayrı cabası.

Tüm bunlaırın yanında mutfağı daha bir sürü çeşit yöresel yemeğe açık olan Bartın’ın yemeklerini ayrıntılı bir şekilde incelemek isterseniz diye aşağıya bıraktığım linke tıklayabilirsiniz.

Bartın’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Bartın’da Nerede Kalınır?

Güzel havaların göz kırpmasıyla beraber yaz ayının gelişiyle Bartın’a da ilgi artmaya başlıyor. E hal böyle olunca da fiyatlarda ufak değişiklikler görülebiliyor. Ancak emin olun  bu aylarda gezeceğiniz diğer destinasyonlara göre çok daha uygun fiyatlar Bartın’da sizleri bekliyor.

Bartın’da nerede  kalınır derseniz de bence klasik otel havasından hem şehrin kültürünü daha yakından tanıyabileceğiniz hem de kendinizi çok daha sıcak bir ortamda hissedeceğiniz Bartın evlerinden restore edilmiş bir otelde kalmanızı tavsiye ederim.

Ancak herkesin zevki ve bütçesi farklı . Bende bu yüzden kapsamlı bir araştırmayla her çeşit oteli içinde bulundurduğum Bartın’da nerede kalınır? Bartın en iyi 9 otelleri yazımı yazdım.

Bartın’ın Tarihi

  • Bartın’ın tarihi geçmişi Antik Çağlara yani  M.Ö 14. Yüzyıla kadar dayanıyor.
  • Kent antik çağda adı Parthenios olan Bartın Irmağı’nın kenarında kurulmuş.
  • Şehir tarih boyunca birçok uygarlık altına girmiş. Bunlardan bazıları: Gaskalar, Hititler, Frigler, İonlar, Osmanlılar.

Bartın’a Ne Zaman Gidilir?

Sakinliği sevenler ve şehrin sesini değil de doğanın sesini dinlemek isteyenlerin gezip görebileceği en iyi rotalardan biri olan Bartın’a gitmek için en uygun dönem tabikii herkese göre değişebilir. Ancak ilk olarak bölgenin meşhur yağmurlarına her an her saniye yakalanabileceğinizi kesinlikle unutmamanızı öneririm.

Bence bölgeyi ziyaret etmek için en uygun zaman ise ilkbahar veya yaz ayları. Özellikle de yaz aylarında daha renkli manzaralara ev sahipliği yaptığı için temmuz, ağustos aylarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca şansınıza hava güzel olursa Güzelcehisar Koyu’nda denize girmenizi de şiddetle tavsiye ederim.

Bartın’ı Gezmek İçin Ne Kadar Zaman Lazım?

Bartın’ı gezmek için hafta sonunu tercih edebilirsiniz. Yani 2-3 günlük bir kaçamak bile sizi tatmin etmeye yetecektir. Ancak hem gezinizi uzatmak hem de çevre illeri de gezinize dahil etmek isterseniz tatilinizi 4-5 güne çıkarmanızı tavsiye ederim.


Bartın’a Kadar Gelmişken


Amasra, Bartın

Amara, Bartın’a gelenlerin yolunun düştüğü ilk yerlerden biri. Çünkü burası görenlerin hayranlığını gizleyemediği, insanın kendini adeta Akdeniz kıyılarında gibi hissettiği bir koy. Kent hem yeşillikleri hem de maviliğe uzanan görüntüsüyle adeta bir ressamın tablosundan fırlamış gibi… 

Şehirde görülmeyi bekleyen birçok doğal ve tarihi güzellik bulunuyor. Özellikle de kentte bulunan Ağlayan Ağaç ve Amasra Müzesi buraya kadar gelmişken mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Anlayacağınız bence Bartın’a kadar gelmişken Amasra’ya da uğrama fırsatını hatta ve hatta bir gece de olsa bu sessiz sakin şehrin keyfini çıkarmayı unutmayın…

Güzelcehisar, Bartın

Karadeniz’in en görülesi sahillerinden biri olan Güzelcehisar Koyu, Bartın’a gelenlerin mutlaka görmesi gereken koylardan biri. Burası hem oldukça büyük bir alana sahip hem de ince bir kumsala sahip. Bu doğal güzellik öyle çok sevilmiş ve henüz el değmemiş ki daha sonrada bozulmaması adına Doğal Sit Alanı ilan edilmiş.

Tüm bunların yanında Güzelcehir’da bulunan ve aslında şu anda pek de keşfedilmemiş olan Lav Sütunları’nı mutlaka ama mutlaka görmenizi tavsiye ederim.

Safranbolu, Karabük

Safranbolu, Bartın’a yakın konumda bulunan destinasyonlar arasında bulunuyor. Şehir Osmanlının izlerini adım adım taşıyan tarihi dokularıyla ön plana çıkıyor. Özellikle de Safranbolu evleri gelenleri adeta geçmişte ufak da olsa bir yolculuğa çıkarıyor.

Yani sizde Bartın gezinizi daha geniş kapsamlı bir hale getirmek ve bu kültür doygunluğu hissini yaşamak isterseniz rotanızı Safranbolu’ya doğru çevirmenizi şiddetle tavsiye ederim.


Yukarıda Bartın gezisi hakkında bilgileri mümkün olduğunca detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Yazımı beğendiyseniz, aklınıza herhangi bir şey takıldıysa veya geri bildirim yapmak istiyorsanız lütfen aşağıdaki yorum kutusuna yazın ve bana gönderin.

Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu