Kaş Gezi Rehberi

Ne zaman bir yere gitsem ve orası bana “buraya tekrar geleceğim” dedirtse, oraya mutlaka tekrar giderim. Bilen bilir, dediğimi yaparım. Hele bunu Kaş için söylediysem öyle bir yaparımki…

Evet, çok iddialıyım. Neden mi? Çünkü Kaş acayip bir yer (e biraz da ben kaş övmesem olmazdı şimdi). Kaş, gittiğin andan itibaren, özlemeye başladığın bir yer. Daha oradayken özlemeye başlıyorsun çünkü Kaş’tan geri dönüş vaktinin öyle ya da böyle geleceğini biliyorsun. O yüzden, yaklaştıkça veda vakti Kaş’a, tekrar gelme planları yapmaya başlıyorsun kafanda. Sonrasında da daha Kaş’tan çıkış yapmadan henüz bir sonraki Kaş seyahatini iple çekmeye başlıyorsun.

Dedim ya, bir acayip yer Kaş.

Kaş’ta bir hostelde tam 1 hafta kaldım. 6 gece 7 gün. 3 gece dormda, 3 gece de özel odada. Hostel ile ilgili deneyimlerimi yazının devamında anlatacağım ama önce şunu söylemem lazım: 1 hafta daha olsa hiç şikayet etmeden kalırdım Kaş’ta. Üstelik bir yandan da çalışıyor olmama rağmen. Dorm veya özel oda da fark etmezdi. Şimdi düşünüyorum da 1 hafta daha kalsaydım iyiydi.

Fakat işte şartlar… Şartlar İstanbul’a geri götürdü beni. Ama neyse, çoook uzun bir aradan sonra tek başına tatile gitmenin tadına vardım ben Kaş’ta. İster tek olun, ister arkadaşlarınızla, ister evli olun ister bekar, ister sevgilinizle ister yalnız gidin ama mutlaka Kaş’a gidin!

İçerik:

Kaş'ta Gün Batımı
Kaş’ta gün batımı. Burada izlediğiniz gün batımını asla unutamayacaksınız.

Kaş Deneyimlerim: Kaş Seyahatinden Alınan Faydayı Nirvanaya Çıkarmak İçin Yapmanız Gerekenler

Yazının bu kısmında, daha Kaş’ta gezilecek yerler, denize girlecek yerler, yemek yenilecek yerler gibi, biraz sıkıcı olsa da her seyahat rehberinin olmazsa olmazı konulara girmeden önce birkaç tüyo paylaşayım ki buranın tadını çıkarın hatta dibini sıyırın.

1-Uzun Resmi Tatillerde Kaş’a Gitmeyin

2023 Temmuz’unun ilk haftasında, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin hemen sonrasında gittim Kaş’a. “İyiki de bayramdan sonra geldin, çok kalabalıktı buralar” dediler bana. “Nasıl yani dedim Kaş bile? Uzun tatillerde zaten tüm Ege ve Akdeniz tıklım tıklım olmaz mı?”. Öyle değilmiş meğerse. “Yok abi Kaş kurtarılmış yerdir. Adı lazım değil virüs bile aylarca gelmedi buralara, dünya basınına haber olduk.” dediler.

Fakat özellikle İngiliz, Amerikan ve Avustralyalı turistlerin uğrak yeri olan Kaş, bizim gibi yerli turistlerin de gözdesi olmaya başlamış son zamanlarda. O yüzden neymiş, uzun resmi tatillerde, hatta mümkünse kısa da olsa bayram seyran zamanlarında Kaş’a gidilmezmiş.

2-Kaş’a Mümkünse Tek, Değilse Max 2 Kişi Gidin

1 hafta yalnız başımaydım Kaş’ta. Çokça kafa dinlemek, yeniden kendimi keşfetmek, yeni insanlar tanımaktı amaç. Tam da yerine gelmişim. Çünkü bunların hepsini rahatlıkla yapabiliyorsunuz Kaş’ta. Kafa dinlemek ve kendinizi yeniden keşfetmek için deniz kıyısına veya isterseniz (ve tabi o sıcakta dayanabilirseniz) Likya Yolu’na çıkabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmak ise biraz sizin medeni cesaretinize kalmış olsa da Kaş’ta bulunan hemen herkesin yerli veya yabancı turist olması işleri inanın 10 kat kolaylaştırıyor.

Yani neymiş, Kaş’ın tadı muhtemelen yalnız olmayınca da çıkar ama tek başına bir ayrıymış, bu ikinci tüyo.

Kaş Türkiye
Kaş’ta her adım başında karşılaşacağınız sıradan manzaralardan biri.

3-Gezilecek Yerler Ok, Esas Mesele Denize Girilecek Yerleri Keşfetmekte

Kaş’ın gezilecek yerlerini gezdim, görülmesi gereken tarihi güzelliklerini gördüm (Kaş’ta gezilecek yerlerin detayları yazının devamında). Fakat esas Kai’ta denize girilmesi gereken yerlere gittim ben. Kaş yarımadasında (Peninsula) bulunan 3 plaja da gittim mesela. Eski Kaş sokaklarını gezerken Temmuz’un ortasında, cehennem gibi sıcak havada, karşıma çıkan ilk merdivenlerden indim deniz kenarına, attım kendimi kayalıklardan buz gibi sulara.

Yani neymiş, Kaş’ta gezilecek yerler değilde denize girilecek yerler keşfetmek gerekiyormuş bol bol, bu üçüncü tüyo.

4-Kaş Turistik Yer Diye Yemek Konusunu Arka Plana Atmamak Lazım

Siz de takdir edersiniz ki deniz yoruyor insanı. E bir de acıktırıyor. Ben Kaş’a geldiğimde turistik yer diye güzel yemek olmaz diye düşündüm. Hatta hiç araştırma yapmadan ilk gördüğüm restorana girdim acıktığımda. Ancak fena halde yanılmışım. Çünkü tadına doyum olmaz lezzetler var Kaş’ta.

Hem de hepsi yerel gurmelerin önerisi. Onlar sayesinde Kaş’ın en güzel hamburgercisinden dönercisine, dondurmacısından pizzacısına, hepsine gittim. Detaylar yazının devamında.

Yani neymiş, Kaş yemeklerini yabana atmamak lazımmış. Bu dördüncü tüyo.

5-Kaş’ta Yeni İnsanlar Tanıyın ama Aldanmayın

Kaldığım hostelin organize ettiği pub crawl organizasyonuna 2 kez katıldım mesela. Yeni insanlarla tanıştım. Kaş’ta herkes hemen samimi oluyormuş, anladım. Eh tabi akşamdan kalma olunca ertesi gün o samimiyet gidiyormuş.

Yani neymiş, Kaş’a eğlenmeye, kafa dağıtmaya gidilirmiş, uzun süreli dostluklar kurmaya değil. Bu da beşinci ve son tüyo.

Kaş’ta Gezilecek Yerler

Kaş’a sadece denize girmek, havuz kenarında kokteyl içmek, acıktığınızda bir şeyler yemek, akşam olduğunda biraz eski Kaş sokaklarında gezmek ve oturup bir iki bir şeyler içmek, hatta iyice keyiflenince gece hayatına takılmak için giderseniz, yazık dersiniz. Kaş’a kadar gitmişken bazı popüler tarihi noktaları da görmekte yarar var.

Hem merak etmeyin Kaş’ta gezilecek yerler sadece antik kalıntılardan ibaret değil, listede Kekova Tekne Turu, Kaputaş ve Patara Plajları gibi sıcak yaz günlerinde kendinizi serin sulara bırakabileceğiniz noktalarla birlikte Kaleköy ve Likya Yolu gibi manzaranın en alasını göreceğiniz yerler de var.

Buyrun bakalım neler varmış.

Antiphellos Antik Tiyatrosu

Antiphellos Antik Tiyatrosu

Kaş, zengin bir tarihi mirasa sahip. Bu zengin mirastan günümüze kadar gelen eserlerden birisi ve Kaş’ta gezilecek yerler listesinin demirbaşı, nefes kesen manzarasıyla Antiphellos Antik Tiyatrosu.

Kaş merkeze sadece birkaç yüz metre uzaklıkta olan bu antik tiyatroya yürüyerek ulaşabilirsiniz. Likya Yolu’nun bir kısmına ev sahipliği yapan Kaş’ta, hiçte şaşırtıcı olmayacak şekilde Likya döneminde inşa edilen Antiphellos, Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı’ya birçok dönem görmüş. Bu yüzden Antiphellos, Kaş’ın zengin kültürel geçmişinin bir fotoğrafını bizlere gösteren bir yer desem yalan söylemiş olmam.

Tam 4.000 kişiye ev sahipliği yapabilecek kapasitede olan bu antik tiyator, günümüzde de hala birçok etkinliğe ev sahibi yapmaya devam ediyormuş. Özellikle yaz aylarında düzenlenen konser ve tiyatro gibi etkinliklerin vazgeçilmez adresi oluyormuş. O enfes manzaraya karşı izlediğiniz konserin ve tiyatronun sizin üzerinizde ne denli güzel bir etki bırakabileceğini siz tezahür edin artık. O yüzden, Kaş’a gittiğiniz de etkinlik takvimine bir göz atmayı unutmayın derim.

Likya Yolu

Kaş Likya Yolu
Meşhur Likya Yolu’nun Bir Bölümü de Kaş’tan Geçiyor.

Türkiye’nin ve Dünya’nın sayılı yürüyüş rotalarından olan Likya Yolu’nun bir kısmı da Kaş’tan geçiyor. Sırf Likya Yolu’nu yürümek için Kaş’a gelebileceğiniz gibi, hazır buralara kadar gelmişken hiç değilse yolun bir kısmını yürüyelim de diyebilirsiniz.

Hangisini tercih edersiniz bilemem fakat Likya Yolu’nda öyle ya da böyle yürüyüş yapmaya karar verirseniz muhteşem manzaraların yanında bol bol tarihi kalıntı ile karşılaşacağınız kesin. Zaten bunun sinyallerini şehir merkezinden itibaren almaya başlıyorsunuz (bkz: Uzun Çarşı’nın ortasında duran Kral Mezarı).

Yani sizin anlayacağınız, yürüyüş severler için güzel bir seçenek Likya Yolu. Yalnız yaz aylarında giderseniz akşam üzeri yürümeye özen gösterin ve yanınızda size yetecek kadar su götürmeyi ihmal etmeyin.

Kekova Tekne Turu

Kekova Tekne Turu
Kekova Tekne Turu’nu başka tekne turları ile karıştırmayın. Mutlaka deneyimlenmeli.

Olympos’tan Ayvalık’a, Halfeti’den Ordu’ya Türkiye’de birçok yerde tekne turu yaptım fakat, hiç abartmadan söylüyorum, Kekova Tekne Turu tüm bunların arasından çat diye geldi birinci sıraya oturdu.

Kekova’nın böyle iddialı bir giriş yapmasının arkasında muhteşem doğa, masmavi deniz ve onlara eşlik eden tarihi kalıntılar gibi etmenler vardı. Bunlarla birlikte, turu -şans eseri- kalabalığın fazla olmadığı bir ortamda yapmış olmamın da katkısı büyük oldu.

Diğer turlarda minumum 40-50 kişi varken bizim teknede toplam 15 kişi ya vardı ya yoktu. İşin bir diğer güzel yanı tur boyunca teknede müzikte açmadılar. Tam daha ne olsun derken bir de üstüne öğlen verdikleri yemek mis gibi olmasın mı… E daha ne olsun!

E tabi merak edip sordum neden böyle olduğunu. Tur rehberi Baran Bey firmanın bilerek bu şekilde yaptığını, az kişiye daha kaliteli hizmet sunmak istediklerini söyledi. Fiyatları diğer turlara göre biraz pahalı ancak Kaş’ta tekne turu yapmak istediğiniz zaman Xhantos Tur’a bir uğramanızı tavsiye ederim. Bu arada yazdıklarım hiçbir şekilde reklam içermez.

Neyse, genel olarak tüm turların programı üç aşağı beş yukarı aynı:

  • Kaş Limanı veya Kekova’dan kalkış.
  • Kaleköy (Simena).
  • Batık Şehir
  • Akvaryum Koyu (30 dk yüzme molası)
  • Gökkaya Koyu (30 dk yüzme molası)
  • Korsan Mağarası

Bunların arasında benim favorilerim Kaleköy ve Akvaryum Koyu oldu.

Bu arada, benim kaldığım hostelde kalan 5 kız, limanda demirlemiş yatların sahipleri ile konuşup özel teknede bedavadan partilediler. Açıkçası erkeklerin pek şansının olduğunu düşünmüyorum ama kendine güvenen kadınlar yapmak isterlerse diye buraya not olarak düşmek istedim.

Uzun Çarşı ve Kral Mezarı

Türkiye’de ve hatta dünyanın herhangi bir noktasında bir tatil destinasyonuna gidipte hediyelik eşyacıların, takıcıların, kafelerin ve barların bulunduğu çarşıya uğramamak olmaz. Ve evet doğru tahmin ettiniz, Kaş’ta da var böyle bir yer: Uzun Çarşı.

Kaş Merkezde bulunan bu çarşının hemen girişinde milattan önce 4. yüzyıldan kalma bir Kral Mezarı karşılıyor sizi. Tek bir bloktan oluşan bu tarihi eser, tahmin edebileceğiniz üzere, Kaş’ta hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin uğrak noktası.

Burası geceleri daha hareketli bir yer. Özellikle yaz aylarında. Hem cafelerde vakit geçirmek isteyenler hem de Kaş gece hayatının tadına bakmak isteyenler Uzun Çarşı ve çevresinde bulunan mekanlara akın ediyor. Sağlı sollu birçok barın bulunduğu sokaklarında müzik ve eğlence çoğu zaman sabaha kadar devam ediyor.

Helikopter Pisti

Açıkçası burası Kaş’ta ne kadar meşhur bilmiyorum ama bence Kaş’a yolu düşen herkes ilçe merkezine 10 dakika kadar yürüme mesafesinde olan bu helikopter pistinin bulunduğu yere gitmeli. Çünkü Kaş’ı karşınıza alıp tüm güzelliği ile görebileceğiniz en iyi noktalardan biri burası.

Ayrıca pistin hemen yan tarafında bulunan merdivenlerden aşağı kayalıklara inip denize de girebilirsiniz. 10 dakikacık yürüyecek olsanız bile Kaş sıcağı bunaltır. Siz de kendinizi buz gibi suya atıverirsiniz. Yalnız şunu söylemekte fayda var; bu bölgede akıntı olduğu için yüzerken dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Kaş’ta Denize Girilecek Yerler

Kaş Plajları

Gezdik tozduk, yedik içtik, eğlendik ama birbirimizi kandırmayalım. Kaş’a gelme amacımız belli; güneş, kum ve deniz. E hal böyleyken onca yolu tepip geldiğimiz Kaş’ta denize en güzel yerlerde girmek istiyoruz. Merak etmeyin, bu konuda alternatif çok. Zor olan ise hangisine gideceğine karar vermek.

O yüzden ben kendi tecrübelerime geçmeden önce size bir tüyo vereyim: Denize girdiğiniz yer ister Peninsula’da ister ilçe merkezindeki plajlarda, ister tekne gezisi sırasında denize atlamalı isterseniz de yürüyüş yaparken kendinizi serin sulara bırakmalı olsun, burada denize girdiğiniz her nokta size “çok iyi” gelecek. Tadını çıkarın!

Hidayet Koyu Plajı

Burası Peninsula bölgesinde bulunan 3 plajdan ücretli olanı. Biraz sonra bahsedeceğim diğer iki halk plajına oranla daha az kalabalık ve nispeten daha uzun bir plaja sahip. Ben 1 günümü Peninsula’daki plajlara ayırmaya karar vermiştim ve ilk durağım Hidayet Koyu’nda bulunan plajdı. O yüzden saat 11 gibi, biraz erken sayılabilecek bir saatte koya giriş yaptım. Bu sayede kalabalığa yakalanmadan kafa dinleme şansım oldu. İşletme gayet temiz, çalışanlar ilgili, fiyatlar uygun sayılabilecek düzeyde. Giriş için Temmuz 2023’te 200 TL ödedim.

Kaş Belediyesi Halk Plajı

Peninsula’da denize girebileceğiniz plajlardan bir diğeri Kaş Belediyesi Halk Plajı. Hidayet Koyu’na yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesinde olan bu plaja giriş ücretsiz. Gideceğiniz saate de bağlı olmakla birlikte, ücretsiz olması nedeniyle, muhtemelen özel bir plajdan çok daha kalabalık olacak. Ancak sadece plaj kısmında değil, hemen üst tarafında bulunan ağaçlık alanda da keyifli vakit geçirmek mümkün.

Burdaki tesiste fiyatlar özel plajlara göre elbette çok daha uygun. Üst tarafta güzel bir restoran var ve menüdeki alternatifler gayet yeterli.

İnce Boğaz Plajı

Peninsula’da bulunan bir diğer belediye plajı. Burası denize kıyısı diğer halk plajına göre daha küçük olan bir yer. Ancak deniz, Kaş’ın her noktasında olduğu gibi, burada da çok güzel. Tek sıkıntısı küçük olduğu için plajda oturacak yer bulmanın zor olması. Fakat zaten buraya oturmaya mı geldiniz. Atın kendinizi serin sulara olsun bitsin. Çıktıktan sonra bir şeyler atıştırmak isterseniz burada da sosyal tesis mevcut. Fakat menü fast food seçenekleri ile sınırlı.

Helikopter Pistinin Hemen Aşağısındaki Kayalıklar

Yazının şu kısmında bahsettiğim helikopter kısmının hemen yan tarafından aşağıda bulunan kayalıklara doğru bir merdiven iniyor. Oradan denize girmesi pek keyifli. Test edildi, onaylandı. Yalnız sonradan öğrendiğime göre bu noktada akıntı olduğu için biraz tehlikeliymiş, dikkatli olmakta fayda var. Ayrıca her yer kayalık olduğu için ayağınızda terlikle denize girmenizi tavsiye ederim.

Kaş’ta Denize Girilecek Diğer Yerler

Aslında bence Kaş’ta her noktadan denize girilir. Buraya gelipte “şurada denize girdim ama kötüydü” diyenin alnını karışlarım. Şaka şaka, öyle bir şey yapmam tabi ama bunu diyecek birinin çıkacağını da pek zannetmiyorum. Elbette işletme konusunda artıları eksileri olan yerler vardır. Ancak bir süredir bu blog’ta yalnızca kendi deneyimlediğim şeyleri yazmaya karar verdiğim için daha fazla detay vermeyeceğim. Fakat elbette sizi kaynaksız da bırakmayacağım. Seyahat gurmeliğine güvendiğim ve Kaş hakkında güzel yazılar yazdığını düşündüğüm bir kaç blog’un linkini yazının en sonuna koyacağım ki daha fazla bilgiye kolaylıkla erişebilin.


Kaş’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

Kaş Sokakları

Kaş’a tatile gelmenin ana sebebi belli. Deniz, kum, güneş. Sonrasında biraz da tarih, kültür, doğal güzellikler. Fakat size şunu söyleyeyim. Biraz sonra listeleyeceğim Kaş lezzet durakları da hiç yabana atılacak türden değil. En azından benim denediklerim öyleydi.

Hold&Bite’ta hamburger, Ege Restoran’da döner, Kaptan Pide’de ise kuşbaşılı kaşarlı pide tavsiye edilir. Geri kalanlar ise Kaş’ta yaşayanların tavsiye ettiği ama benim denemeye fırsat bulamadığım yerler. Buyrun detaylara geçelim.

Hold&Bite

Kaş’ta favori fast food mekanım. Şöyle sağlam bir hamburger yemek isterseniz Hold&Bite’a mutlaka uğrayın derim. Yediğinizden tat alma ve tıka basa doyma garantili. Menüsü çeşitli, fiyatları makul, hizmeti güler yüzlü.

Konum

Ege Restoran

Döner, kebap ve ev yemekleri alternatifleri olan bir esnaf lokantası. Döneri çok övüldüğü için gittim. Gerçekten de övüldüğü kadar var mıydı? Eh, fena değildi diyelim. Yoklukta gider kadar da kötü değil ama dayanamadım bir dürüm daha gömdüm kadar güzel de değil.

Belki de İstanbul’da yediğim efsane dönerler benim bu konuda çıtayı çok yükseklere koymama sebep olmuş olabilir. Neyse, sonuç olarak Kaş’ta yemek için uğranabilecek mekanlardan. Fiyatları orta şekerli.

Konum

Kaptan Pide

Kaldığım Hostel’de çalışan arkadaşlar kendilerine öğle yemeği için pide yaptırırlarken ismini duyduğum Kaptan Pide de Kaş lezzet durakları listeme aldığım mekanlardan biri oldu. Adından da anlaşılacağı üzere menüsünde pidenin yanında lahmacun ve kebap seçenekleri de bulunuyor. Ben kuşbaşı kaşarlı pide yedim. Gayet lezzetliydi. Yanında salata da ikram ediyorlar. Fiyat olarak makul seviyede.

Konum

Yerlisinden Kaş Lezzet Durağı Önerileri

Artık beni biliyorsunuz. Kendi deneyimlemediğim bir yer hakkında ya hiç yazmıyorum ya da birisinden tavsiye almadan yazmıyorum. Tavsiye aldıysam da detayına hiç girmeden isimleri verip olay yerini terk ediyorum. Kaş için de aynı durum söz konusu. Buyrun size yerlisinden Kaş’ta nerelerde yemek yenir sorusunun cevabı:

  • Emre ev yemekleri
  • Butka
  • Bella vita
  • Lilys corner
  • Godo
  • Müptelaet

Kaş Kahve Durakları

Kahve benim olmazsa olmazlarımdan. Yemeğin üstüne güzel bir kahve gider hem de enerji verir diyenlerdenseniz Kaş’ta kahve içebileceğiniz birçok mekan var. Take away almak ve kahvenizi deniz kenarında içmek isterseniz hemen merkezde, Peninsula dolmuşlarının kalktığı yere çok yakın olan Gloria Jeans var.

Yok ben kahvemle keyif yapmak isterim, hatta bilgisayarımı açar oturur biraz da çalışırım derseniz benim de denediğim Linckia‘yı öneririm. Ben gittiğimde çok sakindi. Kahve gurmelerinin ağzına layık bir çok çeşidi de var menüsünde.

Kaş Gece Hayatı

Kaş Gece Hayatı

Özellikle yabancı turistlerin bu kadar yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği bir yer olan Kaş’ta gece hayatı tahmin edebileceğiniz üzere oldukça hareketli. Elbette bu hareketliliğin kalbi her tatil beldesinde bulunan barlar sokağında atıyor. Gecenin devamında ise deniz kenarında bulunan gece kulüplerinde ritim hızlanıyor. Geceyi çorbacıda mı yoksa başka bir yerde mi kapatacağınız ise size kalmış oluyor.

Kaş’taki bu renkli gece hayatını deneyimleyebileceğinz bir çok mekan var. Ben şanslıydım ki Kaldığım hostelde 2 gece pub crawl’a denk geldim ve bu sayede birçok mekanı deneyimleme şansım oldu. İşte o mekanlar.

Red Point

Gündüzleri küçük ve şirin bir mekan olarak gözüken bu cafe & bar konseptinde işletmenin akşam saatlerinde içinden bir dans canavarı çıkıyor desem fazla abartmış olmam sanırım. Son ses müzik eşliğinde gönlünüzce dans etmek isterseniz bu mekan barlar sokağında uğrayacağınız ilk yerlerden biri.

Quanta Rock Cafe

Rock müzik seviyorsanız ve bir yandan en sevilen şarkıları dinlerken bir yandan da arkadaşlarınızla sobetin dibine vurmak istiyorsanız Quanta Rock Cafe tam size göre. Yalnız başına takılıp kaliteli müzik dinlemek isteyenler için de güzel bir adres olabilir.

Loop

Önce barda 1-2 bira içip ısındıysanız eğer sizi yavaş yavaş Loop’a doğru alabiliriz demektir. House, techno, elektro tarzında müzik sevenlerin de bir yandan imdadına yetişen Loop’ta bir çok ünlü DJ sahne alıyor(muş). Ben pek anlamam bu tarz müziklerden o yüzden şöylede iyiydi böylede güzeldi diyemeyeceğim. Fakat geniş bir mekan, bahçesinde oturma imkanı da var. Gayet de güzel eğleniliyor.

Kaş’ta Nerede Kalınır?

Kaş, sadece yaz aylarında değil, yılın tüm dönemlerinde ziyaretçi çeken bir seyahat destinasyonu. Bu yüzden konaklama konusunda hostelinden kiralık villasına, otelinden airbnb’sine kadar birçok alternatif var. Yine konsept gereği ben burada yalnızca kendi kaldığım yer olan Sole n Blu Hostel için detaylı değerlendirmelerimi yapacağım.

Sole n Blu Hostel

Kaş’ta bulunan az sayıda hostel arasında en popüleri Sole n Blu Hostel. Daha önce gideceği yerlerde hostelde kalmak için araştırma yapanlar Hostel World’ü bilir. İşte buranın Hostel World’deki puanı tam 9.5, yani süper. Bu puanı hak ediyor mu diye sorarsanız, bence evet. Neden mi?

Infinite pool deseniz var, sabah kahvaltısı var, akşam terasta beer pong’u ve sonrasında pub crawl’u derken burada kaldığınız vakitten keyif alacağınız kesin. Üstelin Sole n Blu sadece hostel olarak değil 2, 3 ve 4 kişik otel odalarıyla da hizmet veriyor.

Ben 3 gece hostel kısmında, 3 gece de toplantılarımı ve işlerimi daha rahat yapabilmek için otel kısmında kaldım. Her ikisi de gayet rahat. Hostel’e gelen insanlar zaten ya İngiliz, Avustralya, ABD’den gelen turistler ya da oturmasını kalkmasını bilen beyaz yakalılar. Pek rahatsız olacağınız bir durumla karşılaşmadım.

Kaş Gezisi İçin Faydalı Bilgiler Köşesi

Eveet. Öyle ya da böyle bir yazının daha sonuna geldim. İyisiyle ve daha iyisiyle Kaş deneyimlerimi size aktardım. Şimdi sıra geldi hem Kaş’a gitmeden önce hem de döndükten sonra bu bölümü yazmak için araştırma yaparken en çok beğendiğim ve sizin de Kaş’a gitmeden önce mutlaka okumanızı/izlemenizi tavsiye ettiğim kaynakları paylaşmaya. Buyrun başlayalım.

Google’da “Kaş Gezi Rehberi” araması yaptığınızda karşınıza çıkacak olan ilk sayfalardan biri Biz Evde Yokuz’un Kaş ile ilgili hazırladığı tüm yazıları bir araya getirdiği bu sayfa olacak. Yine her zamanki gibi dolu dolu rehberler hazırlamışlar. Kaş’ta gezilecek yerlerden denize girilecek yerlere, Kaşta ne nerede yenirden konaklama alternatiflerine birçok rehber var. Kaş’a gitmeden mutlaka okunmalı.

Yazım dillerini her daim çok beğendiğim oitheblog’un Kaş notları da yazımın bu bölümünde yer buluyor. Yine her zamanki gibi (en azından benim gördüğüm kadarıyla) yazıya espirili ve bir o kadar da kendine çeken bir giriş yaptıktan sonra Kaş gezisi ile ilgili çok değerli bilgiler veriyorlar.


Yukarıda Kaş hakkında bilgileri mümkün olduğunca detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Yazımı beğendiyseniz, aklınıza herhangi bir şey takıldıysa veya geri bildirim yapmak istiyorsanız lütfen aşağıdaki yorum kutusuna yazın ve bana gönderin.

Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu