Abant Gezi Rehberi


Abant gezi rehberi içeriğimde Bolu sınırları içerisinde yer alan Abant’ a gitmeden önce edinmeniz gereken tüm bilgileri sıkı bir araştırmayla yazdım. Hazırsanız başlayalım!


Bolu, Karadeniz Bölgesi’nde en çok turist akınına uğrayan şehirlerden biri. Abant’ta Bolu sınırları içinde yer alıyor. Abant denilince akla gelen ilk yerin ise Abant Gölü olması kaçınılmaz gibi. Çünkü burası adeta doğanın canlı orkestrası. Nasıl mı? Çünkü Abant’ta doğanın sesini, ritmini tam da yerinde dinleme fırsatı yakalıyorsunuz.

Peki Abant’ta başka ne yapabiliriz derseniz de, efsanevi bir hikayesi olan Abant Gölü’nün çevresinde dolaşarak gezinize başlayabilirsiniz. Peki nedir bu efsane? Dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki bir zamanlar Abant Gölü’nün olduğu yerde kocaman bir tarla varmış. Bu tarlayı papazlar boyunluğu altından olan bir öküzle sürüyorlarmış. Bu sebeple de alınan mahsülerin çok kıymetli olduğu düşünülüyormuş.

Ancak bir gün öküz ölmüş. Haliyle de tarladaki hiçbir şey sürülememiş ve zaman içinde yokluk boy göstermeye başlamış. Hatta tarlanın her yerinde taş oluşmuş. Ve köylüler tüm bunlara dayanamaz hale gelmişler. Papazların görev yaptığı kiliseye taş atmaya başlamışlar. 

Abant gezi rehberi

Tam da bu anda tarlanın her yerinde delikler açılmaya başlamış. Ve içinden alevler fışkırıyormuş. Papazlar da öküzün boyunluğunun kutsal olduğunu düşündükleri için boyunluğu bu delikten içeri atmaya karar vermişler. Ve attıkları an deliklerin içinden sular fışkırmaya başlamış ve sonucunda bugünkü göl oluşmuş. Her yer de aydınlığa, huzura kavuşmuş.

Abant’ın bir diğer güzel yanı da kamp alanlarının bulunması. Sizde kampseverlerdenseniz ya da kamp yapmayı deneyimlemek istiyorsanız bence Abant’ta kamp yapmak büyük ayrıcalık olacaktır. Böylelikle doğa ile tam anlamıyla iç içe olduğunuzu hissedeceksiniz. 

Anlayacağınız Abant kısa ama etkisinden uzun süre çıkamayacağınız bir rüya gibi. Bu yüzden bence kısa bir haftasonu kaçamağı için Abant’ı da listenize eklemeyi unutmayın. Eğer eklediyseniz ve gezi planlama aşamasına geçtiyseniz haydi başlayalım!

İçerik:

Abant’a Gitmeden Bunları Not Edin

Abanta gitmeden bunları not edin

Ülke: Türkiye

Bölge: Karadeniz Bölgesi

Telefon Kodu: 0374

Ortalama Sıcaklık: 10.5ºC

Ortalama İnternet Hızı: 24.15 Mbps

Ortalama Yemek Fiyatı: 30 TL

Gecelik Ortalama Otel Fiyatı: 400 TL

Seyahat İçin Ayrılması Gereken Zaman: 2 gün

Seyahat İçin En Uygun Aylar: Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos

Abant Nerede?

Abant nerede

Bolu, Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunuyor. Abant’ta Bolu kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Abant; Zonguldak, Çankaya ve Sakarya ile de sınır komşusu.

Abant’a Nasıl Gidilir?

Abant’a özel araç dışında direk ulaşım sağlanamıyor. İlk olarak Bolu’ya ulaşıp, ardından Bolu’dan Abant’a giden taksi, otobüs ya da dolmuşlarla bölgeye ulaşımınızı sağlıyorsunuz.

Havayolu: Abant’a ulaşmak için ilk olarak Bolu’ya ulaşmak gerekiyor ancak Bolu’nun merkezinde de havaalanı bulunmuyor. Fakat yinede havayolu kullanmak isterseniz Ankara, İstanbul gibi çevre illerde bulunan havaalanlarından Bolu’ya gidip ardından Abant’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Karayolu: Abant’a direk seferler düzenlenmiyor. Ancak Bolu’ya Türkiye’nin hemen hemen her il ve ilçesinden düzenli olarak otobüs seferleri düzenleniyor.

Özel Araç: Abant’a ulaşım özel araçla oldukça kolay. Hatta diğer tüm alternatiflere göre çok daha avantajlı. Sadece navigasyonunuzu açmanız yeterli.

Abant’a ulaşım hakkında daha detaylı bilgiler için aşağıdaki yazımı inceleyebilirsiniz.

Abant Nerede, Abant’a Nasıl Gidilir?

Abant’ta Gezilecek Yerler

Abantta gezilecek yerler

Abant denince çoğumuzun aklına gelen tablo aynı sanırım. Ağaçlar eşliğinde doğa yürüyüşleri, Abant gölü çevresinde geçirilen keyifli dakikalar… Evet bunların olması bir hayli keyifli. Ancak bence gezinizi sadece bunlarla sınırlandırmanız Abant’a biraz haksızlık.

Bence Abant gezi rehberi hazırlıyorsanız hemen aşağıya yazacağım yerleri de listenize ekleyip, bu yerleri de görmeyi kesinlikle unutmayın. Çünkü Abant’ın her yerinde farklı bir güzelliğe şahit olacağınızı düşünüyorum. 

  • Beşpınarlar Tabiat Parkı
  • Akkaya Travertenleri
  • Yedigöller Milli Parkı
  • Abant Tabiat Müzesi
  • Gölcük Tabiat Parkı
  • Güzeldere Şelalesi
  • Abant Tabiat Parkı
  • Çamlıpınar Göleti
  • Sinekli Yaylası

Abant’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

Abantta bunları yemeden dönme

Eğer Bolu mutfağıyla ilgili birazcık bilgi sahibiyseniz aşçılarının ne kadar yetenekli olduğundan haberiniz vardır. E haliyle Abant mutfağı da bu durumdan etkilenmiş. Abant yemekleri özellikle de osmanlı mutfağından izler taşıyor.

Et ve deniz ürünlerinin sofradan eksik olmadığı mutfakta karnınızı tıka basa dolduracağınızı düşünüyorum. Bende bu yüzden hemen aşağıya Abant’ın meşhur yemeklerini sıraladım.

  • Mengen Kuzu Güveç
  • İnebolu Etli Ekmeği
  • Kartalkaya Kebabı
  • Kaldırık Dolması
  • Bolu Beyi Tatlısı
  • Mengen Pilavı
  • Çantıklı Pide

Abant’ta Nerede Kalınır?

Abant yeşillikler içindeki doğası ve Abant Gölü ile ünlü bir yer. Haliyle de konaklama yerleri de doğayla iç içe. Hatta özellikle de göl kenarındaki oteller ön plana çıkıyor. Bu oteller arasında lüks oteller de bulunuyor. Özellikle de kış mevsimin gelmesiyle her yerin bembeyaz olması sonucu otellerin manzaraları daha da bir güzelleşiyor.

Abant’ta kalmak için bir diğer alternatif de kamp yapmak. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında hem ortamın daha fazla canlanması hem de havaların güzelleşmesiyle kamp yapmak daha da keyifleniyor.

Abant’ta Nerede Kalınır? En İyi 10 Abant Otelleri

Abant’a Ne Zaman Gidilir?

Genel bir yargıyla konuşmak gerekirse Karadeniz’De bulunan tüm il ve ilçelere ilkbahar ya da yaz aylarında bir günü tercih ederek gitmeninizi öneririm. Ancak Abant’ta kış manzarası öyle güzel oluyor ki kış aylarını sevmeyen gezginlerin bile içini kıpır kıpır edeceğini düşünüyorum.

Abant’ı Gezmek İçin Ne Kadar Zaman Lazım

Abant’ı gezmek için sadece bir haftasonunuzu ayırmanız bile yeterli. Çünkü burada uzun uzun günlerinizi geçireceğiniz kadar görülecek yer yok. Ancak burada kaldığınız günler boyunca huzur hep yanıbaşınızda olacağı için tatilinizi uzatmak isteyebilirsiniz.

Ayrıca çevre il ve ilçeleri de gezi planınızın bir parçası yaparsanız tatilinizibir iki gün daha uzatabilirsiniz.

Abant’a Kadar Gelmişken

Sakarya

Sakarya özellikle de konumu itibariyle İstanbul Ankara gibi büyük şehirde yaşayanların sık sık ziyaret ettikleri yerler arasında. Abant ile Sakarya arası da yaklaşık 2 saat uzaklıkta olduğu için Abant gezi rehberi  listeme eklemeden yapamadım.

Coğrafi konuşumu çok iyi olduğu için birçok kültürün etkisinde kalmış olan Sakarya kültürel zenginliği açısından oldukça gelişmiş. Ayrıca kent Sapanca Gölü başta olmak üzere birçok doğal güzelliği de ev sahipliği yapıyor.

Düzce

Küçük bir yüz ölçümüze sahip olan Düzce, bu küçüklüğünün yanında gezilecek yerler açısından oldukça kabarık bir listeye sahip. Tarihi Hititlilere kadar uzanan kentte çok kültürlü yaşam anlayışı hakim. Göller, yaylalar, ormanlık alanlar denilince aklınıza gelmesi gereken ilk yerlerden olan Düzce Abant’a sadece 1 saat uzaklıkta bulunuyor.

Bolu

Abant’a yolu düşen gezginlerin Bolu şehir merkezine de mutlaka uğraması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Abant’ın doğa ile iç içe yaşamına benzer tarzının yanında biraz da şehir hareketliliğine şahit olacağınız bir kent burası. Ayrıca Bolu’da gezilecek yerler listesi de oldukça kabarık. Hemen aşağıya listeyi bırakacağım.

Ayrıca belirtmeliyim ki bu listenin içinde Abant’ta gezilecek yerler kısmında yazdığım yerlerin bazılarının da adı geçiyor. Ayrıntılı şekilde okumak isterseniz göz atabilirsiniz.

Bolu’da Gezilecek Yerler


Bu yazımda kapsamlı bir araştırma yaparak, Abant hakkında bilgileri yazmaya çalıştım. Yazımı faydalı bulduysanız  ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz ,aşağıdaki paylaşım butonlarını kullanabilir, eksik gördüğünüz veya  sormak istediğiniz bir şey olursa  da yorum olarak yazabilirsiniz.

Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu