Düzce Gezi Rehberi


Yazımda Batı Karadeniz’in özellikle doğal güzellikler bakımından ön plana çıkan şehirlerinden biri olan Düzce için Düzce gezi rehberi yazımı oluşturdum.


Karadeniz Bölgesi’nde bulunan gezilecek destinasyonların doğal güzellikler yönüyle ne kadar zengin olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz. İşte Düzce’de doğasıyla insanı adeta büyüleyen şehirlerden biri.

Kentin alabildiğine uzanan yemyeşil ormanları mutlaka görülesi. Burası küçük ama içinde bulunan güzellikler sebebiyle oldukça zengin bir şehir. Ayrıca kalabalık olmaması, doğayla iç içe birçok alanının bulunmasıyla da gelenlerin kendilerini çok huzurlu hissedecekleri bir atmosferi var.

Özellikle de kalabalık şehir hayatından bunalan insanların, biraz şelalenin yanında piknik yapması, biraz da mağaraların içini keşfe çıkması ne kadar da heyecan verici değil mi? Çünkü büyük şehirlerde genellikle ya böyle yerlere ulaşım çok zor oluyor ya da zaten zaman bulmak oldukça sıkıntılı oluyor.

Anlayacağınız hem biraz kafanızı dağıtmak, hem de doğa harikalarına yakından şahit olmak isterseniz, Düzce’yi yurtiçi seyahat alternatifleriniz arasına ekleyebilirsiniz. İşte ben de tam da  bu yüzden Düzce geziniz sırasında sizlere yardımcı olacak bir gezi rehberi hazırladım.

İçerik:

Düzce’ye Gitmeden Bunları Not Edin

Düzceye gitmeden bunları not edin

Ülke: Türkiye

Bölge: Karadeniz Bölgesi

Telefon Kodu: 0380

Ortalama Sıcaklık: 13ºC

Ortalama İnternet Hızı: 24.15 Mbps

Ortalama Yemek Fiyatı: 20 TL

Gecelik Ortalama Otel Fiyatı: 200 TL

Seyahat İçin Ayrılması Gereken Zaman: 2 gün

Seyahat İçin En Uygun Aylar: Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos

Düzce Nerede?

Düzce Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunuyor. Düzce’nin sınır komşusu olan iller arasında Gümüşova, Sakarya, Bolu var.

Düzce nerede

Düzce’ye Nasıl Gidilir?

Düzce’ye karayolu ile ulaşım oldukça kolay.

Karayolu: Ülkemizin hemen her yerinden Düzce’ye düzenlenen otobüs seferleriyle Düzce’ye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz

Özel Araç: Navigasyonlarınız açıksa Düzce’ye özel araç ile ulaşımın oldukça kolay olduğunu söyleyebilirim.

Zonguldak’a ulaşım hakkında daha detaylı bilgiler için aşağıdaki yazımı inceleyebilirsiniz.

Düzce Nerede, Düzce’ye Nasıl Gidilir?

Düzce’nin Tarihi

Düzce’nin tarihiyle ilgili kısa da olsa bilgi edinmek isterseniz Düzce gezi rehberi yazımın bu bölümü tam da size göre.

  • Düzce’nin bilinen tarihi milattan önce 1390’lı yıllara kadar uzanıyor.
  • Şehirde Frig, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Selçuk ve Osmanlı uygarlıkları hakimiyetlerini sürdürdükleri için çok fazla kültür etkileşimi olmuş.
  • Bölge Konur Alp Bey’in Bizans tekfurları ile savaş yapması sonucu Osmanlı hakimiyetine girmiş.
  • Şehir Cumhuriyet dönemi ile de gelişmeye başlamış ve günümüz de de giderek gelişmekte.

Düzce’de Gezilecek Yerler

Düzce'de gezilecek yerler

Düzce, belkide çoğunuzun pek de heveslenmediği bir şehir olabilir. Ancak emin olun burası doğal güzelliklerle gizli kalmış bir yer. Böyle diyorum çünkü şahsen ben de Düzce ile ilgili pek de fikir sahibi değildim. Ancak gördüklerim karşısında adeta şaşkın kaldım.

Bence buraya mutlaka bir şans vermelisiniz.Sadece doğal güzellikleriyle de değil. Tarihi dokuları, müzeleri, kendine has kültürü ile bir gezgin olarak deneyimlenmesi gereken yerlerden biri olduğunu düşünüyorum.

İşte tam da bu yüzden Düzce’de gezilecek yerlerle ilgili uzun uzun yazdığım yazıyı hemen aşağıya bırakıyorum. 

Düzce’de Gezilecek Yerler

Ancak yazımı uzun uzun okumaktansa gidilecek en güzel yerleri kısaca okumak isteyenler olursa diye de aşağıya bir liste bıraktım. Bu yerlere mutlaka gitmenizi tavsiye ederim.

  • Toptepe
  • Melen Çayı
  • Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı
  • Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı 
  • Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı 
  • Aktaş Şelalesi
  • Yoğunpelit Mengen Şelaleleri
  • Konuralp Müzesi
  • Akçakoca
  • Fakıllı Mağarası

Düzce’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Düzce'de bunları yemeden dönme

Bir yere gittiğinizde sizi de en çok o yöreye özgü yemekleri tadacak olmak mı heyecanlandırıyor? İşte o zaman Düzce gezi rehberi yazımın tam da seveceğiniz kısmına gelmiş bulunmaktasınız. Düzce mutfağı hamur işleri yönünden oldukça zengin. Bunun yanında kentte yeşil yapraklı sebzelerle de envai çeşit yemekler yapılıyor.

Ayrıca şehrin alabalık ve mısır pancarı üretimi yönüyle de ayrı bir yeri var. Çerkez mutfağı ile olan etkileşimi sayesinde de hamsili yemekler de burada oldukça ünlü. Düzce’de ne yenir, nerede yenir denilince ilk akla gelen yiyecekler arasında ise göbete, arnavut böreği,  karalahana, mısır ekmeği başı çekiyor.

Düzce’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Düzce Festivalleri

Özellikle Karadeniz’de eğlence anlayışı festivallerden geçiyor. Diğer bölgelerde genellikle gece hayatı ve eğlence anlayışı daha farklı. Tabiki diğer bölgeler de de festivaller var ancak Karadeniz’de daha bi anlamlı diye düşünüyorum. Haliyle Düzce’de de birçok festival bulunuyor. 

Ki bence bu oldukça şanslı bir durum. Çünkü şehrin kültürünü anlamak, insanlarla daha iyi iletişim kurmak, yeni kalplere dokunmak bu atmosferde oldukça keyifli oluyor. O yüzden eğer fırsatınız varsa hemen aşağıya listeleyeceğim festivallerin olduğu tarihlerden birine gezinizi denk getirebilirsiniz. 

  • Kardüz Yayla Şenliği ( Gölyaka/ Temmuz birinci haftası)
  • Çınardüzü Köyü Odayeri Geleneksel Yayla Şenliği ( Beyköy/ Temmuz dördüncü haftası- Ağustos birinci haftası)
  • Konuralp Gençlik Şöleni( Merkez/ Mayıs üçüncü haftası)
  • Doğa Yürüyüşü (Trekkin) ( Gölyaka/ Eylül ikinc haftası)

Düzce’de Nerede Kalınır?

Düzce’ye gelelim ancak nerede ve nasıl konaklayalım dediğinizi de duyar gibiyim. Bence en önemli konulardan biri de bu zaten. Tatilinizin güzel ya da kötü geçmesinin en önemli sebeplerinden biri kaldığınız yer olabilir çünkü. 

Şehirde birçok otel bulunuyor. Bunun yanında apart oteller ve pansiyonlarda var tabii. Ama benim asıl değinmek istediğim konu buraya kadar gelmişken kamp alanlarında da konaklayabileceğinizi unutmamanız. Çünkü burada gerçekten de çok güzel kamp alanları bulunuyor. Yani siz de kamp yapmayı sevenlerdenseniz bunu bir değerlendirin derim.

Ayrıca ben de aşağıya her bütçeye uygun ve temiz otelleri ince eleyip sık dokuduğum en iyi 10 Düzce Otelleri yazımı ekliyorum.

Düzce’de Nerede Kalınır? En İyi 10 Düzce Otelleri

Düzce’ye Ne Zaman Gidilir?

Düzce Karadeniz Bölgesi’nde bulunan bir ilimiz. E haliyle de öyle yılın her ayında hava güllük gülistanlık olmuyor. O yüzden bence Düzce’ye İlkbahar ya da yaz aylarında giderseniz soğuk havalara da daha az denk gelirsiniz.

Tabii her yerin her mevsim ayrı bir güzelliği var. Ancak sizde benim gibi soğuk havada gezmeyi pek de haz etmeyenlerdenseniz rotanızı mayıs ile  ağustos ayları arasında Düzce’ye çevirebilirsiniz.

Düzce’yi Gezmek İçin Ne Kadar Zaman Lazım

Düzce’nin küçük bir şehir olduğundan bahsetmiştim. İşte bu yüzden uzun uzadıya bir tatil ayarlamaktansa, 1 2 günlük kaçamak çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Ancak bence çevre illeri de gezinize eklemeyi unutmayın. Bu sayede daha fazla yer de görmüş olacaksınız.

Düzce’ye Kadar Gelmişken

Zonguldak

Zonguldak da Düzce gibi özellikle doğal güzellikleriyle insanı mest eden şehirlerden biri. İçinde birçok gezilecek destinasyon barındıran şehir, plajları, gölleri ve bitki örtüsüyle  Düzce’ye kadar gelmişken gezinize farklı bir renk katacak yerler arasında.

Düzce ile Zonguldak arası yaklaşık olarak 2 saat kadar sürüyor. Anlayacağınız oldukça yakın bir mesafede. 

Bolu

Düzce’nin küçük ama bir o kadar da tatlı bir şehir olduğundan bahsettim. Yani küçük olduğu için bence gezinizin çok çok uzun olmasına gerek yok. Ve bence Düzce’ye yolunuz düşmüşken çevre illere de uğramak gayet mantıklı.

İşte Bolu’da o illerden biri. Çünkü Bolu ile Düzce arası yaklaşık 2 saat 20 dakika kadar sürüyor. E yani bu da Bolu’nun içindeki güzellikleri görmek için değecek kadar bir uzaklık. Bolu uzun uzun anlatılacak bir şehir. Gezilecek yerleriyle insanı adeta mest ediyor. Bence bu yüzden rotanıza Bolu’yu da eklemeyi unutmayın.

Sakarya

Sakarya gezginlerin en uğrak noktalarından biri. Çünkü şehir gerçekten de hem birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasıyla, hem konumuyla hem doğal güzellikleriyle bir gezginin gitmesi gereken yerler arasında.

Düzce’ye kadar gelmişken de bence Sakarya’ya da uğramadan olmaz. Çünkü yaklaşık olarak  1 saatlik yolculuk sonunda şehre ulaşım mümkün.


Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu