Safranbolu Nerede, Safranbolu’ya Nasıl Gidilir?

Safranbolu, Türkiye’de gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen seyahat destinasyonlarından biri. Bu duruma sebep olan şey elbette hepimizin bildiği gibi Safranbolu’nun tarihi konakları. Özgün mimarisiyle ön plana çıkan bu eski Osmanlı Evleri, Safranbolu’yu tam bir cazibe merkezi haline getiriyor.

Üstelik Safranbolu’ya seyahat edecek olanları bekleyen tek şey eski evler değil. Safranbolu, tarihi değerleri, gelenek ve görenekleri, yöresel lezzetleri ve doğal güzellikleri ile de seyahat severlere hitap eden bir yer.

Safranbolu’nun bir diğer önemli özelliği ise UNESCO’nun listesinde yer alması. Bunca özelliği bünyesinde toplamış bir bölgeyi görmezden gelemeyen UNESCO, Safronbolu’yu 1994 yılından itibaren Dünya Mirası Listesi’ne almış.



Safranbolu gezisi için planınızı yaparken aşağıdaki içeriklerime de göz atmayı ihmal etmeyin.


Safranbolu’da Nerede Kalınır? En İyi 10 Safranbolu Otelleri

Safranbolu’da Gezilecek Yerler



Tüm bunları göz önünde bulundurunca Safranbolu’ya nasıl gidilir sorusunun cevabı daha önemli bir hale geliyor. Ben de bu yüzden Safranbolu Nerede, Safranbolu’ya Nasıl Gidilir sorusunun cevaplarını paylaştığım bu içeriği hazırladım. Buyrun başlayalım.

İçerik:

Safranbolu Nerede?

Safranbolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde yer alıyor. Karabük’e bağlı bir ilçe olan Safranbolu, günümüzde eski ve yeni olmak üzere ikiye ayrılıyor. 

Safranbolu Haritası

safranbolu haritası

Safranbolu’ya Nasıl Gidilir?

Safranbolu, özellikle meşhur Safranbolu Evleri’ni görmek isteyen gezginlerin uğrak noktası. Bu yüzden de yılın dört mevsiminde de turizm potansiyeline sahip.

Bu yüzden Safranbolu’ya ulaşım için birçok alternatif var. Bunlar arasından en popüler olanı özel araç. Bunun sebebi de Safranbolu’nun büyük şehirlere bağlantı yollarının istikameti üzerinde olması. Bu yüzden burası, özellikle tatil zamanlarında, günübirlik gezilerin vazgeçilmezlerinden. 

Peki Safranbolu’ya nasıl gidilir? En avantajlı ulaşım alternatifi hangisidir? Havayolu ve karayolu seçenekleri neler? Hepsinin cevabını aşağıda paylaştım.

safranbolu nasıl gidilir

Safranbolu’ya Uçak ile Nasıl Gidilir?

Safranbolu’ya uçak ile ulaşım biraz zahmetli. Çünkü Safranbolu’ya en yakın havaalanı Kastamonu’da yer alıyor. O yüzden ilk istikamet Kastamonu Havaalanı.

Kastamonu Havaalanı’na indikten sonra ise önce Karabük’e sonrasında da Safranbolu’ya kara yolculuğu ile ulaşmanız gerekiyor. Bu yolculuk yaklaşık olarak 2 saat sürüyor.

Yani İstanbul’dan uçağa bindim Safranbolu’ya gittim diyene kadar 4-5 saat geçmiş oluyor. Özel aracınız varsa, hemen hemen aynı sürede, geze geze gidersiniz Safranbolu’ya

safranbolu nerede

Safranbolu’ya Özel Araç ile Nasıl Gidilir?

Safranbolu’ya kendi arabanız ile gidecekseniz eğer, navigasyonu kurmanız yeterli. Yazının başında da belirttiğim gibi Safranbolu büyük şehirlere giden yolların kesişim noktasında olduğundan ulaşım oldukça rahat.

Arabanız varsa ve yakıt tüketimi ortalama seviyede ise Safranbolu gezisi için tercihinizi özel araçtan yana kullanmanızı tavsiye ederim. 2 kişilik bir yolculuk hemen hemen otobüs ile aynı paraya denk geliyor. Kendi arabanızla giderseniz çevrede gezilecek yerlere de rahatça gitme imkanınız olur.

Safranbolu’ya Otobüs ile Nasıl gidilir?

Türkiye’nin birçok kentinden Safranbolu’ya direkt otobüs seferleri bulunuyor. Birçok firma arasından tercih yapma şansınız var. 2020 yılı itibariyle Safranbolu otobüs bileti fiyatları 100 ila 110 TL arasında değişiyor.

DestinasyonMesafe (KM) / Zaman
Karabük – Safranbolu9 km / 15 dk
İstanbul – Safranbolu411 km / 4 s 30 dk
Ankara – Safranbolu226 km / 2 s 30 dk
İzmir – Safranbolu763 km / 7 s 30 dk
Bursa – Safranbolu440 km / 4 s 30 dk
Amasra – Safranbolu117 km / 2 s 10 dk

Yukarıda Safranbolu’ya nasıl gidilir sorusunun cevabını mümkün olduğunca detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Yazımı beğendiyseniz, aklınıza herhangi bir şey takıldıysa veya geri bildirim yapmak istiyorsanız lütfen aşağıdaki yorum kutusuna yazın ve bana gönderin.

Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu