Lviv Gezi Rehberi

Bizim ülkemizde Ukrayna’ya bakış açısı (ne yazık ki) malum. Ülke nüfusunun %80’i kadınmış goygoylarından, Ukrayna gece hayatında yaşandığı iddia edilen efsanelere kadar türlü türlü hikaye dolaşıyor ortalıkla.

Fakat durum hiç de sanıldığı gibi değil. Aslında Ukrayna, zengin kültürüyle tam bir gezgin ülkesi. Bu yazının konusu olan Lviv ise bu konuda ülkenin en önde gelen şehirlerinden biri. Lviv ile ilgili asparagas haberleri bir kenara bırakıp kentin tarihsel gelişimine kısaca bir göz atarsanız eğer bunun çok olağan bir durum olduğunu hemen anlıyorsunuz zaten.

Şöyle ki, Lviv bulunduğu konum itibari ile geçmişte birçok ülkenin hakimiyeti altına girmiş bir bölge. Bu durum da şehirde kültürel çeşitliliğin artmasına bir hayli katkıda bulunmuş. Burada her bir detayı tek tek anlatıp sizi Lviv’in tarihi ile ilgili bilgilerle boğmayacağım elbette ama bu kültürel çeşitliliğin kente sayısız müze, kilise, tarihi binalar ve gezilecek yerler miras bıraktığını söylemek gerekiyor.

Lviv Gezi Rehberi 2

Eh madem ülkemizin hemen yanı başında vizesiz gidilebilecek, ekonomisi ile cepleri fazla zorlamayacak, hem eğlencesiyle, hem yemekleriyle, hem gezilecek yerleriyle misafirlerini seyahat etmenin tüm güzelliklerine doyuracak böyle güzel bir şehir var, gitmeden olmaz elbette. Siz de böyle düşünüyor olmalısınız ki şu anda bu satırları okuyorsunuz.

Merak etmeyin, doğru yerdesiniz. Lviv Gezi Rehberi, vizesiz yurt dışına çıkmak, yabancı dil bilmeden de doya doya gezmek, para harcarken kendini çok zengin hissetmek isteyenler için burada. Lviv Gezi Rehberi, ucuza alkol tüketmek, pizzaya gömülmek, yürüyerek bir şehrin her yanını gezebilmek, tarih ve kültüre doymak isteyenler için burada. 

Lviv Gezi Rehberi, kısa süreli uçayım ama başka kültürler göreyim, yurt dışına çıkayım ama çok para harcamayayım, hafta sonu kaçamağı yapsam bile yeter bana diyenler için burada. Kısacası Lviv Gezi Rehberi en kolay yoldan sizi seyahete çıkarmak için burada. Haydi başlayalım!

Lviv Hakkında Bilgiler: Beklentileri Aşan Şehir

Lviv Rynok Square In Summer

Yazıya giriş yaparken, ülkem insanının Ukrayna ile ilgili beklentileri hakkında büyük bir genelleme yaptığımın farkındayım ancak üzülerek söylüyorum durum bundan ibaret. Bu ülkeye, seyahat etmenin verdiği farklı kültürleri hissetme hazzını yaşamak için giden bir avuç insandan ibaretiz maalesef.

Gelin ilk önce birbirimize bir sarılalım. Sonra da Lviv’in bu konuda nasıl beklentileri fazlasıyla aştığını kısaca anlatmaya çalışayım sizlere.

Açıkçası Lviv’e seyahat etmeden önce, her ne kadar birçok araştırma yapıp kentin farklılıklarını internet üzerinden görmüş olsam da, beklentim çok yüksek değildi. Belki bunda Lviv hakkındaki genel kanının da etkisi olmuştur.

Lviv Historical Building

Hatta havaalanında 1.5 saat kadar beklemem, sonrasında da sorgu odasına alınma ile birlikte Lviv gezisi güzel bile başlamamıştı. Yani beklentiler iyice dibe vurmuştu. Ta ki şehrin sokaklarına adım atana kadar.

Kışın ortasında o soğuğa rağmen günün hemen her saatinde sokakları capcanlı bir şehir hayal edin. Dolup taşan barlar, kafeler, restoranlar, köşe başında sizi gitarıyla karşılayan müzisyenler, sokak sanatçıları ve daha fazlası.

Tüm bunlara usul usul yağan kar da eşlik edince insanın içini neşe ile dolduran, orada bulunduğunuz her anı doyasıya yaşamak istediğiniz bir şehir olarak çıkıyor karşınıza Lviv. Kısacası bu şehir gerçekten gezilip görülmeye değen, harcadığınız her bir kuruşun hakkını verecek harika bir seyahat destinasyonu.

Lviv’de Gezilecek Yerler

Christmas Bazaar In Lviv

Yazının başından beri birilerine bir şeyleri kanıtlamak istercesine Lviv’in nasıl tarihi ve kültürel bir şehir olduğunu, seyahat severler için dört dörtlük bir destinasyon olduğunu anlatmaya çalıştım. Eh ama pek de haksız sayılmam. Çünkü her normal gezgin gibi kendimi bu kente karşı biraz mahcup hissediyorum.

Neyse efendim, gerçekten de Lviv’de gezilecek yerler öyle saymakla bitecek gibi değil. Şehirde adım attığınız her köşe başında karşınıza keşfedilecek başka bir şey çıkıyor. Tarihi binalardan parklara, kiliselerden müzelere, kafelerden barlara arşa kadar uzanan bir gezilecek yerler listesi var Lviv’in.

Belki biraz abartı gibi gelecek ama bunların hiçbirini elemeye de elim varmıyor. Çünkü gerçekten de her birinde bambaşka bir deneyim yaşıyorsunuz.

Rynok Square Of Lviv

E ne yapacağız o zaman dediğinizi duyar gibiyim. Öncelikle derin bir nefes alın ve rahatlayın. Çünkü her ne kadar Lviv’de gezilecek yerler çok fazla olsa da şehir bunların hepsini 3 bilemediniz 4 güne sığdırabileceğiniz kadar küçük. Yani rahatlıkla geziyorsunuz.

Tabi, ben öyle gezilecek yerler ile çok fazla zaman kaybedemem gittiğim yerin sokaklarında boş boş dolaşmak, oranın ruhunu hissetmek isterim diyenlerdenseniz o zaman işler biraz değişiyor. O yüzden Lviv gezi planınızı çok iyi yapıp hem kentte gezilecek en önemli noktaları görmeli hem de Lviv’in insanın içini rengarenk yapan eşsiz atmosferini tatmalısınız.

Aslında işin açıkçası bu konuda alternatiflerden biri Lviv’e tekrar gelmek üzere planınızı yapmak. Böylelikle her geldiğinizde ayrı bir seyahat tarzı ile gezme şansınız olur ve Lviv’i dibine kadar yaşarsınız.

Güzel, bu fikir aklıma yattı ama Lviv’de gezilecek yerlerin hepsini nereden bulacağım derseniz eğer hiç meraklanmayın burada onun çözümü de var. Lviv’de gezilecek yerler için ayrı bir yazı hazırladım.

Lviv’de Gezilecek Yerler

O kadar da uzun boylu değil Lviv’e gitmek için yalnızca tek bir şansım olur benim, o yüzden bana iki konsepti birleştirebileceğim bir plan lazım derseniz, o konuda da bir şeyler yapabilirim sanırım. O yüzden, bence Lviv’de gezilecek en önemli 10 noktayı aşağıya bırakıyorum.

  1. Rynok Square
  2. Museum of Folk Architecture
  3. Lviv Coffee Manufacture (Lviv Kahve Fabrikası)
  4. Lviv Opera Binası
  5. Potocki Palace (Potocki Sarayı)
  6. Latin Katedrali
  7. Ivan Franko Parkı
  8. Dominican Church
  9. Arsenal Silah Müzesi
  10. Lviv High Castle

Lviv’de Gece Hayatı

Lviv'de Gece Hayatı

Hepimizin malumu Lviv sadece gezilecek yerleri ile değil, gece hayatıyla da oldukça ünlü bir seyahat destinasyonu. O yüzden ben demesem de eminim ki planlarınız arasında Lviv gece hayatı vardır. Sizin beklentiniz nedir bilmiyorum ama işin açıkçası her konsepte uygun mekan var burada.

Tabi bunu söylerken şunu da baştan belirtmekte fayda var. Özellikle Türkiye’den ve Arap ülkelerinden gelen erkekler bu şehirde mimlenmiş durumda. Yani bir striptiz kulübüne gitseniz bile hoş karşılanmama ihtimaliniz var. Konseptin çok net bir şekilde belli olduğu bir mekanda bile sıkıntı yaşama ihtimaliniz varsa bu şehirde nasıl bir iz bıraktığımızı siz düşünün artık.

Lviv Barları ve Kafeleri Gece Hayatı

Şu anda biraz genelleme yaptığımın farkındayım ancak bu durum kabul etmemiz gereken bir gerçek ve kısa süre içerisinde de bu imajımızı düzeltebileceğimizi zannetmiyorum. O yüzden her zamankinden daha dikkatli olmakta, amiyane tabirle ayağınızı denk almakta fayda var.

Neyse efendim, ne yapsam, nasıl yapsam, nereye gitsem, hangi gece kulübünde sabahlasam diye fazla düşünmeden, Lviv gece hayatı için hazırladığım yazıya bir göz atın derim. İyisiyle kötüsüyle, bütün detaylarıyla anlattım.

Lviv Gece Hayatı

Lviv’e Nasıl Gidilir?

Lviv’e nasıl gidilir sorusunun cevabını aşağıda ayrı ayrı başlıklar halinde ancak mümkün olduğunda kısa tutarak paylaşacağım. Çünkü bunun için blog’ta tamamen bu konuya odaklanmış ayrı bir yazı var.

Lviv Nerede, Lviv’e Nasıl Gidilir?

O yüzden daha detaylı bilgi isterseniz yukarıdaki linke tıklamanızı tavsiye ederim. Lviv’e nasıl gidilir konusunda hap bilgiler arayanlar ise okumaya devam edebilir.

Lviv’e Havayolu ile Ulaşım

Lviv Havaalanı

Biraz önce de belirttiğim gibi Lviv, Ukrayna’nın en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri. Dolayısıyla bu durumu görenler ihaleyi arttırmışlar ve Lviv’e havayolu ile ulaşımın kolaylıkla sağlanması için bir havalimanı yapmışlar. Onun da adı Danylo Halytskyi International Airport. Ukrayna içinden Kiev, Donetsk ve Simferol gibi şehirlerden buraya tarifeli seferler var.

Lviv’e Türkiye’den Pegasus ve THY’nin haftanın her günü düzenlediği direk uçuşlar var. Bildiğiniz üzere Pegasus’un indirimli bilet kampanyası yaptığı dönemler oluyor. Bunlardan birini yakalarsanız eğer, Ukrayna’nın en güzel şehirlerinden biri olan Lviv’e çok uygun fiyatlarla uçmanız işten bile değil. THY’nin biletleri ise biraz daha pahalı oluyor elbette.

Bu arada, Lviv’de bulunan havaalanı ile ilgili bir bilgiyi ekstradan eklemek isterim. Burada pasaport kontrol süreci biraz uzayabiliyor. Şöyle ki, eğer Ukrayna’ya ilk gelişiniz ise sizi ayrı bir yerde bekletip sırayla sorgu odasına alacaklar.

Fakat hemen tedirgin olmayın, neden geldiğiniz, ne kadar kalacağınız, nerede kalacağınız, yeterli paranız olup olmadığı gibi standart bir prosedür izliyorlar ve sonrasında geçmenize izin veriyorlar.

Lviv Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Lviv Streets

Bir ekstra bilgi de uçaktan indikten sonra şehir merkezine nasıl ulaşacağınız hakkında vereyim. Havalimanı kent merkezine araç ile yaklaşık 15 dakikalık mesafede bulunuyor. Şehrin orta noktası olan Rynok Meydanına gitmek için iki yol var. Birincisi toplu taşıma, ikincisi ise elbette taksi.

Toplu taşıma ile gitmek için 9 numaralı troleybüse veya 48 numaralı otobüse binmeniz yeterli. Bileti içeride şoförden alabiliyorsunuz. Kendiniz ve valiz için yaklaşık 3 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz. Sonrasında size verilen bileti otobüsün içinde bulunan delgeçlerde delmeniz gerekiyor. Toplu taşıma haftanın her günü sabah 6 akşam 10 arasında hizmet veriyor.

İkinci seçenek taksi de aslında ücret olarak makul. Özellikle de tek başınıza değilseniz. Yaklaşık 20-30 lira arasında bir tutara sizi şehir merkezine götüreceklerdir. Ayrıca Lviv’de Uber de var. Yani taksiciler ile pazarlık yapmak gibi bir derdiniz de olmayacak. Uygulamayı kullanarak aracınızı çağırmanız yeterli.

Lviv’e Otobüs ile Ulaşım

Lviv Otobüs Terminali

Lviv’e Ukrayna’nın hemen her şehrinden otobüs ile ulaşım sağlanabiliyor. Tabi mesafe uzadıkça sefer saatleri de uzuyor. Mesela Odessa’dan Lviv’e otobüs ile ulaşım yaklaşık 15 saat sürüyor. Kiev’den Lviv’e otobüs ile ulaşımı ise yaklaşık 8 saatlik bir yolculuk sonrasında sağlayabiliyorsunuz.

Benim bu noktada naçizane tavsiyem, eğer Ukrayna’da şehirler arası yolculuk yapmayı kafa koymuş ve bunu da havadan değil de karadan yapmaya karar verdiyseniz, yolda geçireceğiniz uzun saatleri biraz olsun keyifli hale getirmek için tren ile ulaşımı tercih etmeniz yönünde olacak.

Yok illa şansımı otobüste denemek istiyorum derseniz Lviv otobüs terminalinin şehir merkezine araba ile yaklaşık 15 dakikalık uzaklıkta olduğunu ve 5 numaralı troleybüs veya taksi ile ulaşabileceğinizi bu satırlara ekleyeyim.

Bu arada Avrupa’nın bazı şehirlerinden de Lviv’e otobüs ile ulaşım var. Bunlardan bazıları, Varşova, Krakow ve Prag.

Lviv’e Tren ile Ulaşım

Lviv Train Station

Lviv’de iki adet tren istasyonu bulunuyor. Bunlardan ilki olan Lviv Rail Terminal, her ne kadar yukarıda yazdığım kısa liste içerisinde kendine yer bulamasa da aslında Lviv’de gezilecek yerler arasında da yer alıyor.

Çünkü burası sadece bir istasyon olmanın çok ötesinde 1904 yılında hizmete açılmış tarihi bir yapı. Ukrayna içerisinde uzak şehirlere ve diğer ülkelere yapılan tren seferleri bu istasyondan gerçekleştiriliyor.

Lviv Rail Terminal’den Polonya, Romanya, Moldova, Macaristan gibi birçok Avrupa ülkesine seyahat edebiliyorsunuz.

Lviv de bulunan diğer tren istasyonu ise Lviv Suburban Train Station. Buradan daha kısa mesafeli yolculuklar için seferler bulmanız mümkün.

Lviv’de Nerede Kalınır?

Lviv Konaklama Alternatifleri

Lviv’de nerede kalınır sorusunun cevabı benim için çok basit: Başımı koyacak temiz bir yastık bulduğum her yer olur. Çünkü burası kaldığınız yerin manzarası ile değil, yaşadığınız deneyimlerin size kattıklarıyla hatırlayacağınız bir şehir olacak. O yüzden çok fazla düşünmeden, bütçenizi de aşmadan, size yetecek kadar bir şeyler bakınsanız yeter.

Tabi yurt dışı seyahatlerinde olmazsa olmaz kural, otele para bayılmak yerine AirBnb veya Booking gibi sitelerden ev kiralamak. Özellikle tek başına seyahat etmeyenler için gerçekten hem hesaplı hem de otellere göre çok daha rahat bir seçenek oluyor. Kiralıyorsunuz kafanıza göre bir ev, keyfinize bakıyorsunuz.

Neyse efendim, Lviv’de tam da yukarıda saydığım özelliklere sahip (yani kafanızı temiz bir yastığa koyup uyuyabileceğiniz) bir sürü ev var. Bunun yanında uygun fiyatlı oteller de var. Daha fazla detay öğrenmek için aşağıda verdiğim linke tıklamanız yeterli.

Lviv’de Nerede Kalınır? En İyi 10 Lviv Otelleri

Lviv’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Lviv Gurme Lezzetler Ribs Restaurant

Lviv’in kültür-sanat ve tarihle iç içe olduğu kadar gurme lezzetleriyle de tanınan bir şehir. Şehirde midelerinize bayram ettirecek bir çok yeme içme alternatifi var. Yani anlayacağınız Lviv’de ne yenir, nerede yenir sorusunun cevabı biraz kritik.

O yüzden, Lviv’de ne yenir sorusunun cevabını birkaç satır içerisine sığdırmak biraz zor oldu. Ben de ne yaptım? Lviv’in gurme lezzetlerini ve bunları nerelerde yiyebileceğinizi anlatan ayrı bir yazı yazdım.

Lviv’de ne yiyeceğinize karar vermeden önce mutlaka göz atın derim.

Lviv’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

Lviv’de Ne Yapılır?

Lviv Festivalleri

Lviv gezi rehberi boyunca şehrin ne kadar canlı, renkli ve hayat dolu olduğundan sürekli bahsettim. Ayrı ayrı başlıklarda Lviv’de gezilecek yerleri, yenilecek yemekleri, gece hayatını ve şehirde yapabileceğiniz birçok farklı aktiviteyi detaylarıyla paylaştım.

Yazının bu bölümünde ise bunların hepsini toparlayıp, Lviv’de ne yapılır sorusunun cevabı olarak size kısa bir liste vermek istiyorum. Aşağıya eklediğim bu kısa liste bence bir Lviv seyahatinin olmazsa olmazlarından. Planınızı bu aktivitelere göre yapmanızı tavsiye ederim.

  • Konsept kafe ve barlara mutlaka uğrayın.
  • Eğer fırsat bulursanız operaya gidin.
  • Bir kereliğine de olsa Lviv gece hayatının tadını çıkarın.
  • Lviv’de gezilecek yerleri görün fakat hepsine yetişeceğim diye şehrin ruhunu hissetmeyi atlamayın.
  • Sokak kahvecilerinden mutlaka kahve alın.
  • High Castle’dan şehri izlemeyi ihmal etmeyin. Gördüğünüz manzara onca yolu gittiğinize değiyor.
  • Lviv Coffee Manufacture’dan kahve, Lviv Handmade Choclate’tan çikolata alın.
  • Soğuk kış akşamlarında Drunk Cherry’den vişneli likör için.
  • Sokaklarda mutlaka boş boş gezin ve sokak sanatçılarının gösterilerini izleyin.
  • Beer Theatre’da bir akşam mutlaka takılın.
  • Lviv’e bir kere daha gelmeyi aklınızın bir köşesine koyun.

Lviv Festivalleri

Yukarıda Lviv’de ne yapılır ile ilgili maddeleri listeledim ama Lviv festivalleri için ayrı bir başlık açmak istedim. Çünkü Lviv gezinizin bir bölümünde şehirde yapılan festivallerden birine katılmak istiyorsanız bunun için ayrı bir planlama yapmanız gerekiyor.

Lviv’de her sene bir çok etkinlik ve festival düzenleniyor. Bu konuda ingilizce bilgilerin yer aldığı bir web sitesi de var. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Lviv Festivalleri

Lviv Hakkında Tavsiyeler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lviv View

Buraya kadar her şey iyi hoş. Şehrin hep güzelliklerinden bahsettim. Lviv’de gezilecek yerleri, yenilecek yemekleri, güzel zaman geçirilecek kafeleri ve barları yazdım. Bence fazlası var eksiği yok. Şimdi sıra geldi Lviv hakkında tavsiyeler vermeye ve Lviv’de dikkat edilmesi gereken noktalara.

Şimdi öncelikle şunu aklımızdan çıkarmayalım. Nereye seyahat etmiş olursak olalım, gittiğimiz yerlerde başımıza gelen (veya gelebilecek olan) şeyleri neredeyse tamamen yine kendi davranışlarımız belirliyor. Lviv için de aynı durum geçerli. O yüzden özellikle gece hayatında Türk erkeklerinin ekstra dikkatli olması gerekiyor.

Çünkü ne yazık ki ülkede öyle bir izlenim bırakmışız ki şehirdeki insanların bir kısmı (genellikle kadınlar) Türk erkeklerinden çekiniyor, bir kısmı da yolunacak kaz gözüyle bakıyor. Neyse efendim uzun lafın kısası gözünüzü dört açın, her gördüğünüz sakallıyı dedeniz sanmayın. Efendi efendi takılın, eğlenmenize bakın. 🙂

Lviv Seyahati Hakkında Bilgiler

Lviv Aerial View

Lviv gezi rehberinin bu bölümünde Lviv hakkında en çok sorulan soruların yanıtlarına yer vermeye çalışacağım. Vizeden para birimine, güvenlikten hangi mevsimde gidileceğine kadar tüm detayları aşağıdaki başlıklarda bulabilirsiniz.

Lviv’e Vize Var mı, Pasaport Gerekli mi?

Evet, hepimizin malumu Ukrayna ülkemiz ile pasaportsuz seyahati başlatan ülkelerden biri oldu çok yakın bir zamanda. Fakat zannedilmesin ki bu elimizi kolumuzu sallayarak Ukrayna’ya girebileceğimiz anlamına geliyor. Öncelikle pasaportsuz Ukrayna’ya seyahat edebilmeniz için yeni kimliklerden edinmeniz gerekiyor.

Yeni kimliğiniz yoksa Ukrayna’ya vizesiz seyahat edemiyorsunuz diye bir şey yok elbette. Pasaportunuzu yanınıza almanız yeterli. Özellikle Lviv’de Ukrayna’ya ilk kez gelenleri sorguda biraz bekletseler de çok sıkıntı çıkarmadan ülkeye alıyorlar sağolsunlar.

Lviv’de Dolar mı Kullanılır Euro mu?

Aslında Lviv’de ne dolar kullanılıyor ne de Euro. Ukrayna’nın kendi para birimi var. O da Grivna. Yanınızda Türk Lirası götürüp orada Grivna’ya çevirmek bir seçenek. Ancak hem TL alacak döviz bürosu bulmakta zorlanabilirsiniz hem de kur farkından dolayı zararınız çok olur.

O yüzden paranızı Türkiye’de Euro’ya çevirip orada Grivna almak en mantıklısı. Dolara göre kurlar biraz daha iyi.

Lviv Döviz Bürosu

Lviv Güvenli mi?

Yazının bir kaç yerinde bahsettiğim gece hayatındaki sorunları es geçersek (ki siz herhangi bir terslik yapmazsanız oralarda da pek bir sıkıntı olmuyor) Lviv oldukça güvenli bir şehir. zaten burası Ukrayna’nın en Avrupai şehirlerinden olduğu için kimsenin kimsede gözü yok. Suç oranları da oldukça düşük.

Gecenin bir yarısı sokaklarda gezseniz kimse size bir şey demez yani. Tabi siz yine de çok arka sokaklarda dolaşmayın, ne olur ne olmaz. Geç saatlerde Rynok Meydanı ve çevresinden ayrılmayın.

Lviv’e Kışın Gidilir mi?

Neden böyle bir düşüncem var bilinmez fakat bence soğuk, kar, kış böyle ülkelere yakışıyor. Belki de yıllardan beridir kuzey ülkelerinin ne kadar soğuk olduğu benliklerimize kazındığı içindir. O yüzden Lviv’e kışın kesin gidilir.

Lviv’e Ne Zaman Gidilir?

Peki Lviv’e başka ne zaman gidilir? Valla bana sorarsanız bu kente her mevsim seyahat edilir. Zaten soğuk olduğunu bildiğiniz için kışın gitmesi koymaz. Çok aşırı sıcak olmayacağı için yazın gitmesi ayrı bir tatlı olur. Baharda her yerde gezmesi güzeldir. Yani uzun lafın kısası, siz yeter ki Lviv’e gitmek isteyin. Hangi mevsim gittiğinizin pekte bir önemi yok bence.

Lviv Fountain Of Neptune

Lviv’de Ne Giyilir?

Bu başlık biraz önce yazdıklarımdan gaza gelip Lviv’e kışın gitmeye karar verenler için. Arkadaşlar evde ne kadar kalın kazak, mont, çorap varsa valize doldurun. Termal içliğiniz yoksa alın. Kar eldiveniniz yoksa edinin. Kulaklığınız yoksa en yakın Dechatlon’a (veya bu tarz bir mağazaya) gidip satın alın.

Yani, ne yapın edin kendinizi soğuktan koruyun. Çünkü gerçekten kış aylarında Lviv çok soğuk. Ayazı yiyip zatüre olarak ülkeye geri dönmek istemezsiniz. Benden söylemesi.

Lviv Nasıl Gezilir?

Kutu gibi şehir tabirini bilir misiniz? Bu tarz seyahat destinasyonları gezginler için biçilmiş kaftandır. Çünkü gezmesi kolay olur. Gezilecek hemen her yere yürüyerek gidebilirsiniz. Böylelikle şehrin sokaklarını keşfetme, orada yaşayanları daha yakından tanıma imkanınız olur.

Şehrin dışında bir yerleri görmek isterseniz eğer ulaşımı kolay olur. Taksiye binerseniz çok yazmaz. Toplu taşıma kullanırsanız hemen her yere tek araçla gidebilirsiniz. Bu liste böyle uzayıp gider.

İşte Lviv’de tam anlamıyla bu tanıma uyan şehirlerden biri. O yüzden Lviv en güzel yürüyerek gezilir. Böylelikle şehrin o renkli ruhunu da daha yakından tanımış olursunuz.

King Danylo Statue

Lviv’de Kaç Gün Kalınır?

Lviv’e en az 3 gün ayırmanızı tavsiye ederim. İmkanınız varsa ve kentin gezilecek yerlerini gördükten sonra biraz da boş boş takılırım derseniz +1 gün de benden yazın. Fazlasına ise gerek yok. Kendi adıma Lviv’e gelip tek seferde bir hafta kalmaktansa iki kere gelip 3’er gün kalmayı tercih ederim. Dolayısıyla size de tavsiyem bu yönde.

Lviv Seyahatinin Maliyeti Ne Olur?

Herhangi bir seyahatte harcanan paralar kişisel tercihlere göre baya bir farklılık gösterebiliyor. Ancak en azından genel konularda fikir sahibi olmak bütçe planını yapmak için faydalı olabiliyor. Ben de burada uçak bileti, konaklama ve yeme içme giderlerinin ortalama ne kadar olabileceğinden kısaca bahsedip konuyu kapatacağım.

Eğer Pegasus’un kampanyalı bilet dönemine denk getirebilirseniz Lviv’e kişi başı gidiş dönüş 700-800 TL aralığında bilet rahatlıkla bulabilirsiniz.

Lviv’de konaklama için ise geceliği kişi başı en az 150 TL’yi gözden çıkarın.

Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam yemeği için toplamda kişi başı en az 75 TL’lik bir bütçeniz olmasını tavsiye ederim.

Oraya kadar gittiniz Lviv’in konsept kafe ve barlarında biraz vakit geçirmeden de olmaz elbette. Günlük kişi başı en az bir 75’lik de bunun için ayırmanızı tavsiye ederim.

Yukarıdaki kalemleri toplayıp 700-800 TL’de ekstralar için eklediğinizi düşünürsek kişi başı 3000 TL’ye Lviv’de 3-4 günlük güzel bir tatil geçirmemek için hiçbir sebep yok.


Lviv Gezi Rehberi ile Lviv hakkında aklınıza takılabilecek soruların cevabını mümkün olduğunca detaylı bir şekilde vermeye çalıştım. Yazımı beğendiyseniz, aklınıza herhangi bir şey takıldıysa veya geri bildirim yapmak istiyorsanız lütfen aşağıdaki yorum kutusuna yazın ve bana gönderin.

Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu