Sinop Gezi Rehberi

Bu satırları okuyorsanız Sinop gezisi yapmaya hazırlanıyorsunuz demektir. Ben de kendi deneyimlerimden yola çıkarak Sinop gezi rehberi ile size yardımcı olmaya çalıştım. Yazının içerisinde gezi planınızı eksiksiz bir şekilde yapmanızı sağlayacak bütün detaylar var.

Sinop, Türkiye’nin en kuzey noktasında, yeşil ile mavinin bin bir tonunun bir araya geldiği, yapılan araştırmalara göre, ülkemizin en mutlu insanlarının bir arada yaşadığı fevkaladenin fevkinde bir şehir.

Üstelik Sinop’un insanı mutlu eden özellikleri sadece doğası ile sınırlı değil. Zengin bir tarihi geçmişe de ev sahipliği yapan Sinop, kentin dört bir yanına yayılmış tarihi eserleri ile de adından söz ettiren bir yer.

Sinop şehir manzarası

Yani Sinop, gezginler için tam bir cazibe noktası. Zaten bir seyahat destinasyonunda seyyahların ilgisini çeken bu kadar çok şey bir araya gelince oraya bir seyahat planlamak gezginler için kaçınılmaz oluyor. 

Ben Sinop’u geçen sene yaptığım Batı Karadeniz gezisi sırasında listeme almıştım. Ve hiç abartmadan söylüyorum, bu şehir bana bir seyahatten beklediğim her şeyi tam anlamıyla verdi. Ne eksik, ne de fazla. Bende bu yüzden Sinop gezi rehberi içeriğimi oluşturdum.

İçerik:

Sinop’ta Gezilecek Yerler

Yazımın başında da belirttiğim gibi, Sinop gezilecek yerler bakımından bir seyahat severin beklentilerini tam anlamıyla karşılayabilecek bir destinasyon.Bende bu sebeple Sinop gezi rehberi yazımın içine Sinop’ta gezilecek yerleri eklemeden yapamadım. Doğa harikalarından tarihi eserlere hem Sinop merkez de hemde Sinop’un çevresinde keşfedilmeyi bekleyen birçok yer var.

Erfelek Şelaleleri Sinop
Erfelek Şelaleleri

Kentin en turistik yerlerinden biri olan, Dark Turizm konseptinin ülkemizdeki en önemli temsilcisi Tarihi Sinop Cezaevi ve Karadeniz Bölgesi’nin en özel doğal güzelliklerinden biri olan Erfelek Şelaleleri Sinop’ta gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazlarından.

Sinop ve çevresinde gezilecek yerler elbette sadece bunlarla sınırlı değil. Ancak hepsi de detayları ile birlikte bu yazıya sığacak gibi değil. O yüzden Sinop’ta gezilecek yerleri detaylıca anlattığım ayrı bir yazı hazırladım. Aşağıdaki linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Sinop’ta Gezilecek Yerler

O kadar uzun vaktim olmayanlar için, bana göre Sinop’ta gezilecek olmazsa olmaz yerlerin kısa listesini ise aşağıda bulabilirsiniz.

  • İnceburun Deniz Feneri
  • Hamsilos Tabiat Parkı
  • Tarihi Sinop Cezaevi
  • Şahin Tepesi
  • Erfelek Şelaleri
  • Şahin Tepesi
  • Akliman

Sinop Nerede

Sinop, ülkemizin Karadeniz Bölgesi’nin orta kısmında konumlanıyor. Şehir, Türkiye’nin en kuzey noktası olmasıyla da biliniyor.

Sinop Kalesi

Sinop’a Nasıl Gidilir?

Sinop, özellikle yaz aylarında tam anlamıyla turist akınına uğruyor. Çünkü özellikle Ege ve Akdeniz haricinde kendisine alternatif tatil rotaları arayan gezginler kendilerini akın akın Karadeniz’in hırçın sularından nasibini pek almamış Sinop sahillerine atıyor. Sinop’ta bu ilgiye Antalya’yı aratmayan plajları ile karşılık veriyor. 

E hal böyle olunca, Sinop’a ulaşım imkanları da bol alternatifli oluyor. Ayrı bir yazıda Sinop’a uçak, otobüs ve özel araç ile ulaşım nasıl sağlanır detaylarıyla anlattım. Aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

Sinop Nerede, Sinop’a Nasıl Gidilir?

Sinop’ta Nerede Kalınır?

Sinop gezi rehberi yazımın en merak edilen kısımlarından biri de nerede kalınır sorusu. Sinop’un yaz aylarında popüler bir seyahat destinasyonu olduğunu biraz önce söyledim. Eh doğal olarak hemen akıllara konaklama konusu geliyor. Merak etmeyin, Sinop otelleri, şehre gelecek turistlere karşı hazırlığını yapmış durumda.

Sinop gece manzarası

Tamam, kabul ediyorum. Belki öyle beş yıldızlı, her şey dahil konsept oteller bulamayabilirsiniz ancak, Sinop otelleri hem her bütçeye uygun, hem de gönül rahatlığı ile konaklayabileceğiniz yerler.

Ancak tabi bu konuda sıkı bir araştırma yapmak gerekiyor. Elbette ben, hemen her seyahat destinasyonunda olduğu gibi Sinop için de bu konuya bir el attım. Sıkı bir araştırma ile hazırladığım en iyi 10 Sinop otelleri listesini hazırladım. Aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.

Sinop’ta Nerede Kalınır? En İyi 10 Sinop Otelleri

Sinop’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

Sinop, bir gezginin keşfetmek için gittiği bir destinasyonda görmek istediği her şeye sahip olma konusunda çok iddialı olduğunu daha önce söylemiş miydim? Gerçekten de fazlası var, eksiği yok bu kentin. Doğal güzellikleri ve tarihi özelliklerinin yanı sıra sofrası da zengin Sinop’un.

Meşhur Sinop Mantısı

Sinop yemekleri arasında en meşhuru Sinop Mantısı. Hatta öyle ki bu konuda Kayseri Mantısı ile yarışır duruma gelmişler. Bana sorarsanız ikisinin de tadı ayrı güzel. Sinop Mantısını Kayseri Mantısından ayıran üzerine dökülen ceviz ile servis edilmesi.

Sinop yöresel yemekleri sadece mantı ile sınırlı değil. Menüde daha neler var derseniz, aşağıdaki yazıma göz atmanızı tavsiye ederim.

Sinop’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

Sinop’ta Denize Girilecek Yerler

Sinop gezi rehberi yazımda denize girilecek yerlere değinmeden de olmaz diye düşündüm. Ülkemizin yoğun tatil bölgelerine nazaran çok daha sakin plajları ile alternatif yaz tatili rotalarının göz bebeği olan Sinop, bu konuda da üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor. Kente gelecek turistleri ağırlamak için Sinop’ta denize girilecek birçok plaj misafirlerini bekliyor.

Sinop'ta denize girilecek yerler

Sinop plajlarına geçmeden önce önemli bir uyarı yapmak istiyorum. Her ne kadar Sinop’ta yaz dönemi, Karadeniz Bölgesi’nin diğer noktalarına oranla daha uzun olsa da buranın Karadeniz olduğunu unutmamak lazım. Sinop’ta denize girerken şunlara dikkat edin:

  • Denize girmek için havanın sakin olduğu zamanları bekleyin.
  • Akıntı konusunda yapılan uyarıları dikkate alın.
  • Siz akıntı fark ederseniz o bölgeden uzaklaşın.
  • Deniz sığ değil, kıyıdan fazla uzaklaşmayın.

Akliman Plajı

Akliman, upuzun kumsalı ve temiz denizi ile Sinop’ta en çok rağbet gören plajlardan biri. Ayrıca burası bir park olarak dizayn edildiği için piknik yapma veya kamp atma imkanı da var. Öyle yemek götürmeyle uğraşamam diyorsanız içerde bir restoran da bulunuyor.

Akliman Plajı’na giriş ücretli. Sinop şehir merkezine uzaklığı ise araç ile yaklaşık 15 dakika.

Konum

Sinop Sarıkum Plajı

Sarıkum Plajı

Sinop’un Karadeniz’e bakan tarafında yer alan Sarıkum Plajı, Eski Otogar’dan başlayıp Akliman’a kadar uzanan uzunca bir plaj. Turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Sarıkum Plajı genel olarak dalgalı bir denize sahip. Yer yer işletmelerin bulunduğu plaja giriş ücretsiz ve park sorunu da bulunmuyor.

Konum

Karakum Plajı

Sinop’un en çok tercih edilen plajlarından biri olan Karakum Plajı, şehir merkezinden sahil boyunca devam eden yolun ilerisinde yer alıyor. Adı üstünde olan Karakum Plajı’nın kumlarının rengi siyaha dönük. Bu yüzden de Karakum Plajı olarak adlandırılıyor.

Denizi pırıl pırıl, genelde öneriliyor. Eğer işletmelerin olduğu taraftan girmeyip biraz daha ilerlerseniz bir plaj daha var ve ücretsiz.

Konum

Sinop DSİ Plajı

Sinop DSİ Plajı

Şehir merkezinde yer alan DSİ Plajı, yazın Sinop’ta en çok tercih edilen plajlar arasında yer alıyor. Dalgasız ve sakin denizi ile özellikle çocuklu ailelerin favorisi olan DSİ Plajı’nın girişi ücretli.

Kabin, duş, wc gibi imkanları sunan plajda acıkmanız durumunda değerlendirebileceğiniz cafe – restoranlar da bulunuyor.

Konum

Sinop Nasıl Bir Yer?

Sinop’u son 10 yılda popüler olan, haberlerde bangır bangır bağırılan, gazetelerde boy boy resimleri çıkan haliyle anlatmak gerekirse: Burası, Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı, yeşil ile mavinin bir araya geldiği, hem tarihi ile hem de doğal güzellikleriyle gezginlerin başını döndüren Karadeniz Bölgesi’nin ve ülkemizin en güzel şehirlerinden biri.

Benim gözlemini soracak olursanız eğer: Sinop, Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı, yeşil ile mavinin bir araya geldiği, hem tarihi ile hem de doğal güzellikleriyle gezginlerin başını döndüren Karadeniz Bölgesi’nin ve ülkemizin en güzel şehirlerinden biri.

Sinop nasıl bir yer

Evet, evet yanlış okumadınız. Yukarıdaki cümlelerle birebir aynısını yazdım. Hem de artık nasıl kıskanıyorsam bu şehirde yaşayanları, baya bi hırsla yazdım.

Yani efendim Sinop’u haberlerde nasıl anlatılıyorsa öyle bir yer. Fazlası var, eksiği yok. O yüzden gezginlerin en yakın zamanda seyahat planlarına eklemelerini tavsiye ederim. Gelip yerleşemezsiniz belki ama hiç yoktan birkaç gün güzelliklerinden faydalanırsınız.

Sinop’un Tarihi

Geldik Sinop gezi rehberi. yazımın en önemli noktalarından birine. Yani Sinop’un tarihine. Zaten benim ilk defa seyahat edeceğim bir kenti keşfetmeye başlamadan önce oranın tarihi hakkında ufak tefek bilgiler edinmek benim huyumdur. Böyle yaparsam gideceğim destinasyonları daha yakından tanıyacağımı düşünüyorum.

Eminim ki aranızda benim gibi düşünenler vardır O yüzden, Sinop gezi rehberinin bu bölümünü şehrin tarihi hakkında kısaca bilgi vermek için ayırdım.

Sinop’un bilinen tarihi Üst Paleolitik çağa, MÖ 30.000-10.000 yıllarına kadar uzanıyor. Şehrin özellikle deniz kıyılarında bu dönemlere ait oldukça fazla buluntu ele geçirilmiş.

Sinop'un tarihi

Kentin isminin ise MÖ 7. yy’dan itibaren günümüzdeki haline yakın olarak kullanılmaya başlandığı tahmin ediliyor. Bu dönemde bölgeyi ele geçirdikleri tespit edilen Miletoslular, önceleri Paphlagonia olan bu çevrenin ismini Sinope olarak değiştirmişler.

Sinop, bir liman kenti olmasının etkisiyle tarihin her döneminde yerleşim yeri olarak tercih edilmiş ve sürekli gelişmiş. MÖ 6. yüzyılda Sinop’un, ticari olarak, Karadeniz’in neredeyse tamamını hakimiyeti altına alması ve kendi adına sikke basmasıyla zirveye ulaşmış.

MÖ 5. yy’dan sonra sırasıyla Persler, Yunanlar, Makedonlar ve son olarak Pontus Krallığı’nın egemenliği altına giren kent, bunlar arasında en parlak dönemini Pontus Kralı VI. Mithridates döneminde yaşamış.

Eski Sinop

Daha sonra 11. yy’a kadar Roma ve Bizans hakimiyetinde kalan bölgenin ilk defa Türk egemenliği altına girmesi 1085 yılında Anadolu Selçuklu döneminde gerçekleşmiş. Bu tarihten sonra ise Sinop birçok devlet ve beylik arasında sürekli el değiştirmiş (Bizans, Selçuklu, Trabzon Rum İmparatorluğu, Pervaneoğulları Beyliği, Candaroğulları Beyliği).

Bu durum 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Sinop’u fethedene kadar devam etmiş. Osmanlı İmparatorluğu’nun hakimiyetine giren kent, hem ticari hem de askeri açıdan önemli bir denizcilik merkezi olmayı sürdürmüş. Osmanlı Devleti’nin zayıflaması ile birlikte kentin bir liman olarak önemi azalmış ve Sinop Cezaevi ile ünlenmeye başlamış.

Kurtuluş Savaşı döneminde en çok kayıp veren şehirlerden biri olarak nitelendirilen Sinop, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk olarak ilan edilen ilk yerleşim yerlerinden olma özelliğine sahip.

Sinop’un Neyi Meşhur

Sinop özellikle son yıllarda tek bir özelliği ile değil, yemeklerden, deniz turizmine, doğal güzelliklerden, yaşam standartlarına birçok niteliği ile ön plana çıkan şehirlerimizden biri olmaya başladı. Hal böyle olunca bölgede meşhur olan şeylerde çeşitlendi.

İnceburun Deniz Feneri Sinop
İnceburun Deniz Feneri

Daha doğru bir şekilde ifade etmek gerekirse; belki de Sinop’ta hep meşhur olan fakat yerel halkın -nedendir bilinmez- kendine sakladığı şeyler, bloggerların bitmek tükenmek bilmeyen çabalarıyla gün yüzüne çıkmaya başladı.

Kusura bakmayın Sinoplular, gezginlerin şehrinizi talan edebilmeleri için biraz ballandıra ballandıra anlatıyorum fakat lanet olsun dostum bu kent bunu hak ediyor!

İşin şakası bir yana, gerçekten de Sinop’ta meşhur olan şeylerin uzunca bir listesi var. Yazının ayrı yerlerinde bölüm bölüm değindiklerimi aşağıda toparladım.

Sinop’un Türkiye’nin En Mutlu Şehri Olması

Son zamanlarda Türkiye’de yapılan mutluluk endeksi araştırmalarına bakıldığında Sinop hep 1. Sırada. Yani birkaç senedir hiç sekmeden bu şehir hakkında en çok duyduğumuz şey, kentte yaşayan insanların ne kadar mutlu olduğu.

Sinop sahili

Tabi bu alıp eve götürebileceğiniz ya da tadına bakabileceğimiz bir şey değil. Fakat metropolde yaşayan insanlar bir kentte mutlu mesut yaşamanın tam olarak ne demek olduğunu yeterince tezahür edemediğimiz için bu özelliği -yazının hemen her yerinde olduğu gibi- burada ayrıca belirtmek istedim.

Sinop Mantısı

Sinop’un en meşhur yemeği hiç şüphesiz cevizli Sinop Mantısı. Üstelik bu tat son yıllarda sadece Sinop’ta değil tüm Türkiye’de ününü arttırmaya başladı. Buraya kadar gelmişken denemeden dönerseniz biraz ayıp edersiniz. Orası kesin.

Sinop Plajları

Sinop, denize girilecek yerleriyle de gittikçe popülerleşmeye başlayan bir kent. Ne Alakası var şimdi, burada her zaman deniz vardı, demeyin hemen. Elbette Sinop her zaman denize kıyısı olan bir şehirdi ve deniz turizmi az da olsa vardı. Fakat daha çok çevrede bulunan insanlara hitap ediyordu.

Son yıllarda ise durum değişti. Artık yaz aylarında Akdeniz ve Ege kıyıları öyle hınca hınç dolmaya başladı ki insanlar Karadeniz Bölgesi’nde alternatif tatil destinasyonları aramaya başladı. Tabi ki ülkemizin güneyini aratmayan sahil kesimiyle Sinop’ta bu konuda rağbet gören yerlerden.

Sinop Meşhur Erfelek Şelaleleri
Erfelek Şelaleleri – 3

Sinop’un Doğal Güzellikleri

Kentin doğal güzellikleri de tıpkı sahil şeridi gibi son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız destinasyonlar arasında yer almaya başladı. Erfelek Tatlıca Şelaleleri ve İnaltı Mağarası bunlardan başlıcaları.

Tabi liste bununla sınırlı değil. Siz en iyisi Sinop’ta gezilecek yerler yazıma bir göz atın.

Tarihi Sinop Cezaevi

Sinop’ta son dönemde ününü arttıran şeylerin dışında burada onlarca yıldır meşhur olan bir yer var. Orası da hemen herkesin tahmin ettiği gibi Tarihi Sinop Cezaevi. Tabi cezaevinin bu ünü müze yapılmadan öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor.

Geçmişte ününü kötü şartlarına, firar edilmesinin imkansızlığına ve sürgün yeri olmasına, günümüzde ise ülkemizin Dark Turizm’in ülkemizdeki en önemli noktası olarak gösterilmesine borçlu. Daha fazla detay için aşağıdaki yazıma bir göz atın.

Tarihi Sinop Cezaevi Gezi Rehberi

Sinop’tan Ne Alınır?

Seyahat severlerin gittikleri yerlerde hissettikleri güzel duyguları tekrar tekrar hissedebilmeleri için edindikleri bir alışkanlık hediyelik eşya almak. Kendi adıma her ne kadar zaman zaman bu alışkanlığı bitirmek istesem de henüz pek başarılı olabilmiş değilim.

Sinop'tan ne alınır

Neyse efendim. Uzun lafın kısası, Sinop’tan da bir şeyler almadan edemedim. Tabi gitmeden önce Sinop’tan ne alınır iyice bir araştırmıştım. Çıkardığım listeyi aşağıda sizinle de paylaşıyorum.

Bu arada Sinop’tan ne alınır listesindeki hediyelik eşyaların bir çoğunu şehir merkezindeki Perşembe Pazarı’nda bulabilirsiniz.

  • Maket kotra ve takalar (maket gemiler)
  • Erfelek Kestane Çikolatası
  • El yapımı Sinop bıçakları
  • Boyabat ezmesi
  • Diyojen heykeli
  • Ayancık keteni

Sinop’ta Ne Yapılır?

Yazının genelinden Sinop gezisi ile ilgili bolca tüyo aldınız. Yapacağınız seyahat için kafanızda planınız az çok netleşmeye başladı. Yazının bu bölümünde hepsini bir araya toplayıp, şöyle bir kısaca Sinop’ta ne yapılır ona değinmek istiyorum.

Tarihi Sinop Cezaevini Görün

Buraya kadar gelip Tarihi Sinop Cezaevi’nin görmeden dönmek olmaz elbette. Sinop şehir merkezinde gezilecek yerler arasında en önemli nokta olan bu yerin, gezinize farklı bir deneyim katacağı kesin.

Tarihi Sinop Cezaevi
Tarihi Sinop Cezaevi

Sinop Kalesi’nden Sahil Şeridini İzleyin

Tarihi cezaevinin çok yakınında bulunan Sinop Kalesi, şehrin manzarasını izleyebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Kaleye çıkıp manzarayı izlemeden, hatta vaktiniz varsa oradaki kafede biraz soluklanıp anın tadını çıkaramadan Sinop’tan dönmeyin deriz.

Aşıklar Caddesi’nde Yürüyün

Biraz önce Sinop Kalesi’nden izlediğiniz manzaranın içine dalmaya geldi sıra. Şehrin en popüler yerlerinden biri olan Aşıklar Caddesi’nde kısa bir tur atmayı ihmal etmeyin. Böylelikle, kısa bir süreliğine de olsa, Türkiye’nin en mutlu insanlarının arasına karışma imkanı bulursunuz.

Türkiye’nin En Kuzeyine, İnceburun Deniz Feneri’ne Gidin

Aslında İnceburun Deniz Feneri’nde yapılacak pek bir şey yok fakat Türkiye’nin en kuzey ucunda Karadeniz’e nazır bir çay içmek isterseniz listenize ekleyin derim.

Hamsilos Tabiat Parkı Fiyord
Hamsilos Tabiat Parkı

Ülkemizdeki Tek Fiyord Oluşumunu Görün

Bence Sinop gezisinin olmazsa olmazı Hamsilos Tabiat Parkı. Bir Norveç’teki fiyordlar değil elbette. Olsun varsın, o kadar yolu tepmişken burayı görmeden dönmek olmaz.

Sinop Mantısı’nın Tadına Bakın

Bir şehri adım adım gezdikten hemen sonra yapılması gereken en önemli şey, oranın lezzetlerini tatmak. Sinop’un cevizli mantısını mideye indirmek de Sinop gezisinin olmazsa olmazlarından. 

Şahin Tepesi’nden Şehir Manzarasını İzleyin

Şehre daha hakim bir yerden manzarayı izlemek isterseniz eğer adresiniz Şahin Tepesi. Burada bulunan kafeden bir çay içip seyahatinize keyif katabilirsiniz. 

Şahin Tepesi şehir manzarası

Karadeniz’in En Güzel Sahillerinde Denize Girin

Alternatif bir deniz tatili rotası olarak Sinop Karadeniz Bölgesi’nde ön plana çıkan şehirlerden. Eğer vaktiniz varsa burada denize girmenizi tavsiye ederiz.

Sinop Festivallerine Katılın

Sinop’ta yıl içerisinde Mutluluk Festivali, Kuzey Fest, Erfelek Tatlıca Şelaleleri Festivali gibi birçok festival oluyor. Gezi tarihiniz bir Sinop festivaline denk gelirse eğer değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Sinop Kamp

Kamp Yapın

Evini sırtında taşımayı sevenlerdenseniz Sinop size bu konuda da güzel imkanlar sunuyor. Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Akliman Plajı, Babaçay Kanyonu, Hamsilos Tabiat Parkı aklıma ilk olarak gelenler. Eğer ekipmanınız yanınızda olacaksa Sinop’ta kamp yapmayı deneyimlemenizi tavsiye ederim.

Sinop Gezi Programı Nasıl Olmalı?

Sinop’un gezginler için nasıl dolu dolu bir tatil rotası olduğunu yukarıda elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Doğrusunu söylemek gerekirse, Sinop gezi rehberinin sonlarına doğru yaklaşırken kendimi Sinop’un fahri turizm elçisi gibi hissetmeye başladım desem fazla abartmış olmam sanırım.

Birkaç gündür her yerde Sinop aşağı Sinop yukarı dolaşıp duruyorum. Pişman mıyım? Tabi ki değilim. Bir daha olsa bir daha yazarım. Çünkü yazarken Sinop’u gezdiğim günleri hatırlayıp mutlu oldum.

Dedim ki madem bu kadar yazdım, Sinop gezi planını da paylaşayım tam olsun. Sinop’a ne zaman gidilir, gezmek için kaç gün yeterli olur gibi soruların cevaplarını kendi deneyimlerimden yola çıkarak vermeye çalıştım.

Sinop gezisi Erfelek Şelaleleri
Erfelek Şelaleleri – 2

Sinop’a Ne Zaman Gidilir?

Bana göre seyahat genel olarak 4 mevsimi kapsayan bir aktivite. Çünkü her destinasyonun her mevsimde ayrı bir güzelliği var. Tabi bazı istisnalar dışında. Mesela Sinop’ta Erfelek Şelaleleri’ni gezmenin tadı yazın çıkar. Ilıca Mağarası’na da yolları çok bozuk olduğu için yazın gitmek daha mantıklı.

Velhasıl kelam Sinop’un doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak istiyorsanız buraya yazın, olmadı ilkbaharda gidin derim. Sadece şehir merkezini gezecekseniz eğer yılın herhangi bir anına seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Sinop’u Gezmek İçin Ne Kadar Zaman Lazım?

Sinop harika bir kaçamak rotası. Doğal güzellikler ve şehir merkezi sizin gezme hızınıza da bağlı olarak 2, maksimum 3 gün sürer. Yani kısa sürede buraları talan edip heybenizde güzel deneyimlerle eve dönebilirsiniz. Sinop gezi rehberi yazımın içinde de her şeyi bulup rotanızı daha net belirleyebilirsiniz.


Yukarıda Sinop gezisi hakkında bilgileri mümkün olduğunca detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Yazımı beğendiyseniz, aklınıza herhangi bir şey takıldıysa veya geri bildirim yapmak istiyorsanız lütfen aşağıdaki yorum kutusuna yazın ve bana gönderin.

Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu