Halfeti’ye Nasıl Gidilir?- Halfeti Nerede, Konumu, Haritası ve Yol Tarifi


Halfeti’ye Nasıl Gidilir yazısında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en gözde seyahat destinasyonlarından biri olan gezginlerin uğrak noktası Halfeti’ye ulaşım bilgilerini detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.


Yazının içerisinde, Halfeti’ye Gaziantep ve Şanlıurfa’dan ulaşım alternatiflerini, yol tariflerini, Halfeti haritasını ve şehirler arası mesafeleri bulabileceksiniz.

Yani siz de Mezopotamya topraklarının en güzel yerlerinden biri olan Halfeti’ye gitme hazırlıkları yapıyorsanız eğer, doğru yerdesiniz.

İçerik:

Halfeti’ye Nasıl Gidilir?

Eski Halfeti

2000 yılında GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) kapsamında yapılan barajın getirdiği etki ile sular altında kalan bölge artık Eski Halfeti olarak anılıyor. Yeni Halfeti ise bu bölgenin 15 kilometre ötesine kurulan bir yerleşim yeri.

Asıl görülmesi gereken yer elebette Eski Halfeti. Oraya ulaşım için de birkaç farklı seçenek var. Ben Halfeti’ye nasıl gidilir sorusunu hangi şehirden gidileceğine göre yanıtladım.

Gaziantep’ten Halfeti’ye Nasıl Gidilir?

Gaziantep’ten Eski Halfeti’ye gitmenin en kısa ve kolay yolu özel araç. Navigasyonu kuruyorsunuz ve ortalama 1.5 saatlik bir yolculuk sonrasında önce Rumkale’ye gidiyorsunuz. Buradan da tekne turlarına katılarak Eski Halfeti’ye gidebiliyorsunuz.

Yollar biraz yorucu ama tekne gezisi sırasında gördükleriniz o yorgunluğa değiyor. Sırasıyla Rumkale, batık köy Savaşan ve Eski Halfeti’ye uğraya teknelerle yaptığınız yolculuk boyunca şahit olduğunuz eşsiz manzaralar da cabası.

Gaziantep – Halfeti Yol Tarifi: Adana-Şanlıurfa otoyolunda yaklaşık 1 saat kadar gittikten sonra, Yılmaz köyü yakınlarındaki çıkıştan çıkıp önce Yukarı İncirli’ye ardından da Halfeti’ye ulaşabilirsiniz. Navigasyonunuzu kurmayı unutmayın.


Halfeti gezisi için planınızı yaparken aşağıdaki içeriklerime de göz atmayı ihmal etmeyin.


Halfeti’de Nerede Kalınır? En İyi 10 Halfeti Otelleri

Halfeti’de Gezilecek Yerler

Halfeti Gezi Rehberi



Özel aracınız yok ise: Gaziantep şehir merkezinden kalkan belediye otobüslerine ya da minibüslere binmeniz gerekiyor. Belediye otobüsünün kalkış saati gün ortasında olduğundan tüm vaktinizi çalacak cinsten.

O yüzden minibüsle gitmenizi tavsiye ederim. Ancak bu tercih maalesef biraz daha meşakkatli. Önce Binevler minibüsüne binerek Birecik araçlarının geçtiği yerde inmeniz, oradan da Birecik minibüsüne binmeniz gerekiyor.

Birecik otogarına vardıktan sonra Eski Halfeti’ye giden bir minibüse daha binmeniz gerekiyor. Dönüşünüzde sıkıntı yaşamamak için sizi oraya getiren araç sahibinin telefonunu mutlaka bir yere not edin.

Toplu taşıma ile direk Eski Halfeti’ye gidenler tekne turlarına buradan katılabilir. Tek unutmamanız gereken şey, otobüs saatlerine dikkat etmek.

Eski Halfeti Havadan

Şanlıurfa’dan Halfeti’ye Nasıl Gidilir ?

Şanlıurfa’dan Halfeti’ye özel araçla gidecekseniz eğer yaklaşık olarak 125 kilometre yani 1 saat 50 dakika kadar yolculuk yapmanız gerekiyor.

Özel aracınız yok ise: Şanlıurfa otogarının alt katında bulunan ilçelere giden araçların kalktığı yere gitmeniz gerekiyor. Buradan 72 numaraya binebilirsiniz ya da Yaylak- Halfeti minibüsünü tercih edebilirsiniz.

Bu yolculuk da yaklaşık olarak 2 saat 30 dakika sürüyor. Dönüş için unutmamanız gereken şey, sizi Halfeti’ye kadar götüren araç şöförünün telefon numarasını almak ve 18:00’dan önce şöförü aramak. Yoksa yolcu olmadığını düşünüp Eski Halfeti’ye uğramıyorlar.

Şanlıurfa – Halfeti Yol Tarifi: Adana-Şanlıurfa otoyolunda yaklaşık 1 saat kadar gittikten sonra, Yılmaz köyü yakınlarındaki çıkıştan çıkıp önce Yukarı İncirli’ye ardından da Halfeti’ye ulaşabilirsiniz. Navigasyonunuzu kurmayı unutmayın.

Halfeti Nerede?

Halfeti, ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde, Fırat ve Dicle Nehirlerinin arasında yani Mezopotamya denilen toprakların bağrında bulunan bir ilçemiz.

Kanunen Şanlıurfa’nın bir ilçesi olsa da coğrafi olarak Gaziantep’e çok daha yakın. Neden Şanlıurfa’nın bir ilçesi olarak karar verilmiş bilmiyorum ve çok da ilgilenmiyorum açıkçası. Çünkü Halfeti’ye olan sevgim pek sınır dinlemiyor.

Bu soğuk espiriden sonra Halfeti’ye ulaşım alternatiflerini aşağıda paylaşarak gönlünüzü tekrar kazanmayı hedefliyorum.

Halfeti Haritası

Halfeti Haritası

Şehirler Arası Mesafeler

DestinasyonMesafe (KM) / Zaman
Gaziantep – Halfeti100 km / 1 s 30 dk
Şanlıurfa – Halfeti125 km / 1 s 50 dk
Diyarbakır – Halfeti283 km / 3 s 25 dk 
Adana – Halfeti316 km / 3 s 30 dk
Adıyaman – Halfeti120 km / 2 s 10 dk
İstanbul – Halfeti1239 km / 13 s 10 dk
Ankara – Halfeti791 km / 8 s 10 dk

Yukarıda Halfeti’ye nasıl gidilir sorusunun cevabını mümkün olduğunca detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Yazımı beğendiyseniz, aklınıza herhangi bir şey takıldıysa veya geri bildirim yapmak istiyorsanız lütfen aşağıdaki yorum kutusuna yazın ve bana gönderin.

Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Merhabalar bu güzel çalışmanıza öncelikle teşekkür ediyorum.
    Görmek arzusu içerisindeyim ama inceledikten sonra özel araç olmadan gitmek oldukça zor bir seçenek.
    Güzel yerleri sizinle takip etmek üzere tekrardan çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    1. Merhaba, beğenmenize sevindim, ben teşekkür ederim. Evet, ne yazık ki özel araç olmadan ulaşım biraz zor. Ancak yine de gitmeye karar verirseniz Gaziantep yerine Şanlıurfa tarafından toplu taşıma ile ulaşım sağlamanızı tavsiye ederim. Bir diğer seçenek de Gaziantep veya Şanlıurfa şehir merkezinden taksi ile gitmek. Sıkı bir pazarlık yapmanızda fayda var elbette.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu