Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi Gezi Rehberi


Yazımda seyahat severlerin sıkça seyahat ettikleri, Anadolu‘nun gözdesi Gaziantep’te bulunan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi hakkında. Sizler için müzeye gitmeden önce bilmeniz gereken bütün bilgileri paylaştım.


Bu içeriğimde Gaziantep’te gezilecek yerler listesinin en eğlenceli noktalarından birinden bahsedeceğim. Bana göre yediden yetmişe herkesin görmesi gereken bir yer. Çünkü burası herkese hitap ediyor.

Çocuk olmak güzel şey, büyümek ise zor zanaat. Galiba bu noktada önemli olan, içindeki çocuğu öldürmeden yaş alabilmek. Bu müze de bu konuda biz yetişkinlere biraz yardım ediyor diyebilirim.

Size müzeyi ballandıra ballandıra anlatmaya başlayacağım. Ancak bundan önce, neden burası için ayrı bir yazı yazmaya karar verdiğimden kısaca bahsetmek istiyorum.

Çocuklar teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile tablet, telefon ve bilgisayar oyunlarına esir olmaya başladılar. Haliyle de saklambaçtan, körebeden, oyuncak bebeklerden ve arabalardan bihaber büyüyorlar. Bu da beni biraz üzüyor açıkçası.

Oyun ve Oyuncak Müzesi, bu konuda minik bünyelere ilaç gibi gelecek bir yer. Varsa çocuğunuzu, yoksa bile içinizdeki çocuğu alıp mutlaka gidin. Kısa bir süreliğine de olsa aslında teknoloji olmadan da nasıl mutlu olunabileceğini görebiliyorsunuz burada.

O yüzden, o güzellikleri yakalayan son neslin temsilcilerinden biri olarak üzerime düşeni yapmayı kendime görev edindim. Gaziantep’e gelen herkesin Oyun ve Oyuncak Müzesi’ne mutlaka uğraması için detaylı bir gezi rehberi hazırladım.

İçerik:

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi Nerede?

Gaziantep Oyuncak Müzesi, Şahinbey ilçesine bağlı Bey Mahallesi’nde bulunuyor. Bu mahalle tarihi özellikler bakımından da oldukça gelişmiş.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi Haritası

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi Haritası

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Özel aracınız ile gidecekseniz eğer öncelikle Şahinbey ilçesine gelip aracınızı yakın bir otoparka bırakıp yürümeniz gerekiyor. Toplu taşıma ile gelenlerin ise Şahinbey dolmuşlarına binmesi gerekiyor. Üniversiteden kalkan Yeşil Karataş 1 dolmuşları ile müzeye rahatça ulaşabilirsiniz.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi Hakkında Bilgiler

Oyuncak Müzesi Antep

Gaziantep’te bulunan bu müze geçmişe yolculuğun mümkün olduğu paralel bir evren adeta. 1700’lü yıllardan günümüze kadar, her dönemden, her ülkeden 600 kadar oyuncak sergileniyor burada.

Eski bir Antep konağının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesi sonrasında ziyarete açılan bu müze, 3 kata yayılmış 9 ayrı temaya sahip bölümlerden oluşuyor. Ünlü Yazar ve Şair Sunay Akın’ın danışmanlığını yaptığı müze, Türkiye’nin ilk oyuncak müzelerinden biri olma özelliğini de taşıyor.

Gaziantep Oyuncak Müzesi

Müzede bulunan 9 galeriden biri olan mağara galerisinde Dünya Çocuklarının tanıtıldığı ayrı bir bölüm bulunuyor. Burada 24 farklı ülkenin yöresel kıyafetlerini giymiş maket çocuklar, ülkelerine ait özel mimari eserler ile birlikte sergileniyor.





Müzenin diğer bölümlerinde ise Pinokya’dan Temel Reis’e, Doll House’lardan robotlara kadar bir çok ilgi çekici oyuncak sergileniyor.

Kısacası bu müze oldukça ilginç bir yer. Dünyanın dört bir yanından gelen oyuncaklara 30’lu yaşlarına dayanmış koca bir dana olarak hayretle ve iç geçirerek bakmıştım müzeyi gezerken. Hayatımda ilk kez bu kadar farklı oyuncağı bir arada görmenin şaşkınlığını yaşıyordum muhtemelen. Size de bu deneyimi yaşamanızı tavsiye ederim.

Web Sitesi

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

  • Müze Pazartesi günleri hariç tüm günler 09:00-17:30 saatleri arasında ziyarete açık.
  • Giriş ücreti 5 TL.
  • Çocuklar ve 65 yaş üstü ziyaretçiler için giriş ücretsiz.

Yukarıda Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi hakkında bilgileri mümkün olduğunca detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Yazımı beğendiyseniz, aklınıza herhangi bir şey takıldıysa veya geri bildirim yapmak istiyorsanız lütfen aşağıdaki yorum kutusuna yazın ve bana gönderin. 

Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu