Gaziantep’te Gezilecek Yerler


Gaziantep, Türkiye‘nin en çok ilgi gören seyahat destinasyonlarından biri. Yazıda Gaziantep’te gezilecek yerler hakkında detaylar bulunuyor.


Gaziantep kelimesini duyduğu anda insanın gözünün önünde fıstıklar, katmerler, kebaplar, baklavalar, içli köfteler uçmaya başlıyor. Hatta sadece uçup gitmiyor. Geliyor insan gözünüzün önünde duruveriyor.

Siz gidip bir yerlerde Antep yemekleri özleminizi dindirmeden de hiçbir yere ayrılmıyor. Bunun akabinde de parmaklarınız istemsizce Gaziantep için uçak bileti aramaya gidiyor Google’a.

Yani Gaziantep’e giden hemen hemen herkesin aklında yemek oluyor. Çünkü burayı sadece kebaptan, baklavadan ibaret sanıyoruz. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, o zaman fena halde yanılıyorsunuz.

Çünkü Mezopotamya topraklarına komşu olan Antep, birçok kültürün kesişim noktası. Bu sayede de Gaziantep’de gezilecek yerler listesi oldukça kalabalık.

Gaziantep'te Gezilecek Yerler 2

Bu yüzden Gaziantep gezilecek yerler bakımından da oldukça zengin bir şehir. Bölge, eski bir yerleşim yeri olmasının yanında, tarihi İpek Yolu’nun üzerinde bulunması ve Kurtuluş Savaşı’nda kahramanca mücadele etmesi de bu şehre güzellik katan, Gaziantep’i görülesi kılan özelliklerden.

“Gaziantep’e en hızlı ulaşım alternatifi hava yolu. Gaziantep Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 5 kilometre. 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde Antep merkeze ulaşabiliyorsunuz.”

Blogda Antep hakkında yazdığım birçok yazı var. Onların içerisinde yemek konusuna bolca değindim.

Bu yazıda ise homini gırtlağa mola verdiğiniz zamanlarda yediklerinizi eritmenize yardımcı olacak bir Gaziantep’te gezilecek yerler listesi hazırladım. Gaziantep’in tarihi sokaklarında gezilecek görülecek yerler nereler, Gaziantep çevresinde nerelere gidilir, hepsini anlattım. Haydi başlayalım!

İçerik:

Gaziantep Gezilecek Yerler Haritası

Gaziantep’te gezilecek yerler listesine başlamadan önce kenti gezerken kullandığım haritayı sizlerle de paylaşmak isterim. Şehirde gezilecek yerlerin hemen hepsini haritada pinlenmiş olarak bulabilirsiniz.

Ayrıca çevrimdışı haritaya ulaşabilmek için Google Maps uygulamanıza indirmenizi de tavsiye ederim. Eğer Antep gezilecek yerler haritisana siz de bir şeyler eklemek isterseniz hiç çekinmeyin.

Gaziantep'te Gezilecek Yerler Haritası
Google Haritalar’da Açmak İçin Tıklayın!

Şahinbey Savaş Müzesi

Şahinbey Savaş Müzesi, Gaziantep’te gezilecek yerler arasındaki ilk yer. Müze, Gaziantep’in merkez ilçelerinden olan Şahinbey’de çıkıyor seyahat severlerin karşısına.

Burası insanın yüreğinde çok garip duygular bırakan bir müze. Çünkü Şahinbey Savaş Müzesi’nin teması Kurtuluş Savaşı. Yani, ülkemizin bağımsızlığı için mücadele ettiği en büyük savaş olan Kurtuluş Savaşı yıllarının yaralarını ve acılarını içinizde hissettirecek bir müze burası.

Sesli anlatımları, balmumu heykelleri ve iç yakan hikayeleri ile Şahinbey’de sizi bekleyen müze, Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı yıllarındaki önemini anlayabilmek için en doğru adres. Gaziantep gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunmalı.

Şahinbey Savaş Müzesi hakkında daha detaylı bilgiler verdiğim ayrı bir yazı hazırladım. İncelem isterseniz aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

Şahinbey Savaş Müzesi Gezi Rehberi





Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep’te gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri. Çekicin bakıra vurma seslerinin eksik olmadığı bu çarşı, günün her saatinde insanlarla dolup taşan sokakları sayesinde kentin en renkli noktalarından biri. Yani sizin anlayacağınız Gaziantep Bakırcılar Çarşısı insanın içinde çiçekler açtırıyor adeta.

Tabi bu çiçekler daha çok kadınların içinde açıyor. Çünkü Antep’te alışveriş dendiği zaman ilk adreslerden biri burası. Bu durumdan dolayı doğal olarak erkeklerin gül yüzü soluveriyor biraz.

İşte böyle bir yer Gaziantep Bakırcılar Çarşısı. Hem tarihi özellikleri hem de alışveriş imkanları ile ön plana çıkıyor. Gakat bu çarşı hakkında anlatılması gereken daha çok şeyvar. O yüzden bu konuyu burada kapatmıyorum ve sizi Bakırcılar Çarşısı için hazırladığım yazıya davet ediyorum. Antep’in en popüler çarşısı hakkında detaylı bilgiler almak isterseniz mutlaka bir göz atın.

Gaziantep Bakırcılar Çarşısı Gezi Rehberi

Zincirli Bedesten Çarşısı

Zincirli Bedesten Çarşısı Gaziantep

Gaziantep’te tarihi çarşıların ardı arkası kesilmiyor. Zaten alışveriş için bu kadar çok alternatifin olduğu bir yerde bu durum oldukça normal. Sıradaki durak Zincirli Bedesten Çarşısı.

Darendeli Hüseyin Paşa tarafından yaptırılan ve halk arasında Kara Basamaklı Bedesten olarak da bilinen Zincirli Bedesten Çarşısı’nın yapımı 18. Yüzyılda tamamlanmış. İnsanda Bakırcılar Çarşısı kadar otantik hisler uyandırmasa da mini bir Mısır Çarşısı kıvamında diyebiliriz burası için.

Çarşının içerisinde baharatçılardan, hediyelik eşya satan dükkanlara alışveriş yapabileceğiniz birçok dükkan var. Şehre kadar gitmişken Gaziantep gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ederim.

Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi

Şehirleri korumak için yapılan kaleler, günümüzde gezginlerin uğrak noktalarından biri. Elbette Gaziantep gibi tarihi geçmişi ile ön plana çıkan bir şehirde de bu durum geçerli.

Şehir merkezinde bulunan Gaziantep Kalesi, Eski Antep olarak adlandırılan bölgeye adımınızı atar atmaz selamlıyor sizi. Çevrede bulunan binalardan daha yüksek bir noktada olduğu için hemen göze çarpıyor zaten. 

Heybetli görünümüyle de dikkat çeken kale, günümüzde müze olarak kullanılıyor. Gaziantep Kalesi’nin ilk olarak ne zaman ve kim tarafından yapıldığı bilinmiyor.

Bu yüzden yapılışı hakkında kulaktan kulağa fısıldanan türlü efsaneler var. Ancak bu detayların hepsini buradan vererek sizi fazla sıkmak istemiyorum. O yüzden, eğer Gaziantep Kalesi hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz aşağıdaki linke tıklamanızı tavsiye ederim.

Gaziantep Kalesi Gezi Rehberi

Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi

Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi

Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi, Gaziantep Kalesi’nin içerisinde yer alıyor. Yani gezilecek yerler listenize otomatikman giriyor aslında.

Bu müzede Kurtuluş savaşı yıllarını anlatan bir çok resim, maket, heykel ve belgeye yer  verilmiş. Savaş yıllarında bölge halkının ne gibi badireler atlattığını, nasıl kahramanlıklar gösterdiğini, ne gibi fedakarlıklar yaptığını adım adım görebiliyorsunuz.

Galeride bulunan heykellerin çok gerçekçi olduğunu söyleyemeyeceğim. Yani balmumu müzeleri gibi bir beklentiniz olmasın. Ancak verilen bilgiler oldukça detaylı. Zamanınız varsa uğrayın.

Naib Hamamı

Naib Hamamı

Hemen herkesin bildiği ve duyduğu anda şarkısını mırıldanmaya başladığı 2 kelime; “Entep’in hamamları…”. Arkadaşlar merak etmeyin. Onca yıldır çektiğiniz halaylar boşuna değildi. Çünkü gerçekten de Gaziantep’te hamam kültürü bambaşka bir öneme sahip. Şehir merkezinde bulunan Naib Hamamı da bu kültürün en önemli örneklerinden biri.

1640 yılında inşa edilen ve Osmanlı geleneğini günümüze taşıyan Naib Hamamı, restore edilerek 2007 yılında tekrar kullanıma açılmış. Geleneksel hamam kültürünü yaşatan bu yer, kentin bir diğer önemli simgesi olan Gaziantep Kalesi’nin içerisinde yer alıyor. Kaleye kadar gitmişken burayı da ziyaret edebilirsiniz. Hatta fazladan vaktiniz varsa bir kese attırın derim.

Hamam, her gün 09:00-17:00 saatleri arasında kadınlara, 18:00-24:00 saatleri arasında ise erkeklere hizmet veriyor.

Zeugma Mozaik Müzesi

Zeugma Mozaik Müzesi

2011 yılından itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde bulunuyor. İlk açıldığı yıllarda dünyanın en büyük mozaik müzesi iken Hatay’da mozaik müzesinin açılmasıyla birlikte ikinci sıraya gerilese de önemini hala koruyor. Çünkü Zeugma Mozaik Müzesi, hem mimari hem de teknolojik açılardan dünyanın önde gelen müzelerinden biri.

Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın en meşhur mozaik eserlerinden biri olan Çingene Kızı mozaiğine de ev sahipliği yapıyor. Bu durum müzenin popülaritesini de bir kat daha arttırıyor.

Zeugma Müzesi tüm bu özellikleri sayesinde Gaziantep’e gelen seyahat severlerin gezilecek yerler listelerinin olmazsa olmaz noktalarından biri. Eh, sizin de bundan geri kalacak haliniz yok. O yüzden, Zeugma’yı listenize eklemeyi sakın ihmal etmeyin. Üzülürsünüz sonra.

Zeugma Mozaik Müzesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

  • Müze Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09:00-17:00 saatleri arasında açık.
  • Giriş ücreti 30 TL.
  • Müzekart geçerli.

Websitesi

Rumkale

Rumkale

Rumkale, Güneydoğu Anadolu’nun saklı cennetlerinden biri. Gözlere bayram ettiren bu güzellik, hem tarihi geçmişi hem de estetik yapısıyla gerçekten görülmeye değer yerlerinden.

Zaten ilk gördüğünüz anda uğradığınız şaşkınlık fazlasıyla yetiyor. Rumkale’ye bakar bakmaz insan “Bu kale buraya nasıl yapılmış?” diye düşünmeden edemiyor.

O yüzden, Gaziantep gezisine bir günden fazla zaman ayıracaksanız eğer mutlaka ama mutlaka Rumkale’ye gitmenizi tavsiye ediyorum.

Ayrıca Rumkale’ye gitmeye karar verirseniz, onun hemen yan komşusu olan Halfeti’yi de ziyaret etme imkanına sahip olacaksınız. Yani Gaziantep’te gezilecek yerler listenizde bir taşla iki kuşu birden aradan çıkarabileceksiniz.

Gaziantep’ten yaklaşık 2 saat sürüyor ulaşım ancak yolculuğun sonundaki manzara her şeye değiyor. Rumkale hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz aşağıdaki linke tıklamanız yeterli.

Rumkale Gezi Rehberi

Halfeti

Halfeti

Siyah güller diyarı Halfeti. Hüznün başkenti, batık bir şehir. Suya gömülen evler, sokaklar, anılar… Suyun üzerinden görünen sadece bir camii minaresi var günümüze kalan. Baraj sularının hüküm giydiremediği camii minaresi inatla dimdik ayakta, batan şehri hatırlatmak istercesine.

“Biraz önce de belirttiğim gibi Rumkale’nin hemen yanı başında bulunan Halfeti aslında Urfa’ya bağlı bir yerleşim yeri. Ancak Antep’e de oldukça yakın. Zaten o yüzden bu listenin içerisinde kendine yer buldu.”

Bu arada siyah gül demişken; siyah güllerin sadece Halfeti’de yetiştiğini, tohumunu alıp başka yere ekseniz de asla büyümediğini, büyüse bile siyah renkte açmadığını biliyor muydunuz? Siyah gülün hikayesi ve Halfeti’nin hüzünlü yüzü hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki yazıma bir göz atın derim.

Halfeti Gezi Rehberi

Tarihi Bey Mahallesi

Tarihi Bey Mahallesi

Gaziantep Tarihi Bey Mahallesi, arnavut kaldırımlı sokakları, kesme taştan yapılmış tarihi evleri ve (birkaç evi hariç tutarsak) bozulmamış dokusuyla Gaziantep gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken yerlerden biri. Çünkü burası gezinize ayrı bir renk katacak nitelikte.

Adını ev sahipliği yaptığı Bey Cami’nden alan bu mahalle, Gaziantep’in geleneksel mimari yapısını yansıtmasıyla ünlü. Tarihi Bey Mahallesi’nin içerisinde bulunan müzeler ise buranın olmazsa olmazlarından. Ayrıca profil fotoğraflarınızı süsleyecek resimler çekmek ve farklı konseptteki kafelerde zaman geçirmek de işin ekstrası.

Atatürk Anı Müzesi

Gaziantep Atatürk Anı Müzesi

Gaziantep müze zengini bir şehir. Her köşe başında karşınıza tarihi eserlerle dolu bir müze çıkma ihtimali yüksek. Ancak Atatürk Anı Müzesi, manevi değeri sayesinde hem yerel halkın hem de buraya gelen gezginlerin gönlünde ayrı bir yere sahip. Bu manevi değeri ortaya çıkaran olay nedir hemen kısaca anlatayım.

Gazianteplilerin Kurtuluş Savaşı’nda eşi benzeri görülmeyen bir direniş örneği göstermesi üzerine Mustafa Kemal Atatürk savaş sonrası Gaziantep’e gelmiş ve halk tarafından coşku ile karşılanmış.

Dönemin belediye başkanına önerilerde bulunan Atatürk şehrin gelişimine büyük katkı sağlamış. Atatürk’e fahri hemşehrilik beratı verilmiş ve Selanik doğumlu olmasına rağmen Bey Mahallesi nüfusuna kaydedilmiş.

Tüm bunların üzerine Bey Mahallesi’ndeki eski bir Antep evi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına müzeye çevrilmiş. Müzede Atatürk’ün kullandığı kahve fincanı, okuduğu kitaplar, ve yatak odasında kullandığı eşyaların örnekleri sergileniyor.

Atatürk Anı Müzesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

  • Atatürk Anı Müzesi haftanın her günü saat 08:30-17:30 saatleri arasında ziyarete açık.
  • Giriş ücreti 5 TL.

Websitesi

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Oyun ve Oyuncak Müzesi Gaziantep

Gaziantep’te istediğiniz kadar baklava, kebap, katmer yiyin, içinizdeki çocuğun ya da yanınızdaki çocuğun gözünü doyurmak için bu müzeye gitmeniz şart.

Müzede o kadar çok çeşit oyuncak var ki, birine bakarken gözünüz öbüründe kalıyor. 1700’lü yıllardan kalma oyuncakları karşısında görünce bir tuhaf oluyor insan. O yıllarda bunlar nasıl yapılmış diye düşünürken hop bir başka devirden bir başka oyuncak karşınıza çıkıyor.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak müzesi insanın üzerinde inanılmaz güzel ve pozitif duygular bırakıyor. Gaziantep gezinize renk katmak için gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederim. Müze hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki yazımı okuyabilirsiniz.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Websitesi

Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Gaziantep’te nasıl bir müze olmalı? İşte böyle bir müze olmalı. Yani gerçekten böylesine enfes lezzetlerin olduğu gurme bir şehirde yemek müzesi olmasaydı çok ayıp olurdu. 2008 yılına kadar da olmuş aslında bakarsanız.

Çünkü Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi, belediyenin yaptığı restorasyon çalışmaları sonucu 2008 yılında hizmete açılmış.

Türkiye’nin ilk turizm bakanlarından biri olan Ali İhsan Göğüş’ün doğduğu ev olan bu tarihi konağın yapım yılı ise 1904. Ali İhsan Bey bu konağı annesinin anısına müze yapılması için yıllar önce bağışlamış ama bu dileği ancak 2000’li yılların başlarında gerçekleşebilmiş.

Neyse efendim, Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin içerisinde Gaziantep yemek kültürüne dair hemen her şey var. Yemek yapılırken kullanılan araç gereçlerden, mutfak düzenin yıllar boyu süregelen değişimine kadar her şeyi görebiliyorsunuz. Ayrıca müzenin Türkiye’nin ilk mutfak müzesi olma gibi bir özelliği de var.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

  • Emine Göğüş Mutfak Müzesi Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 08:30-17:30 saatleri arasında açık.
  • Giriş ücreti 1 TL.

Websitesi

Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi

Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi

Farklı konseptteki müzelere meraklıysanız eğer Medusa Arkeolojik Cam Eserleri Müzesi Gaziantep gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalı.

Türkiye’nin ilk özel cam eser müzesi olan Medusa Arkeolojik Cam Eserleri Müzesi’nde tarihin karanlık çağlarından günümüze kadar gelen sürece ait olan ve yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkarılan bir çok cam ve toprak eser sergileniyor.

2008 yılında hizmet vermeye başlayan müzede ayrıca bir bölümde cam sanatına düşkün olanlar için düşünülmüş. Burada bulunan atölyelerde cam sanatının inceliklerini görmeniz mümkün.

Önemli Not: İnternette müzenin kapandığına dair bilgiler var. Gitmeden önce kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Almacı (Elmacı) Pazarı

Elmacı Pazarı

Almacı Pazarı, adını geçmiş dönemlerde az bulunan bir meyve olan elmadan almış. O zamanlar elma öyle her yerde bulunmadığından ve çok az hasat edildiğinden bu pazarda tane ile satılıyormuş. Günümüzde ise olayın rengi biraz değişmiş durumda.

Şöyle ki, Elmacı Pazarı çeşit çeşit baharatın, Antep fıstığının, kurutulmuş sebzelerin, ev salçalarının ve birçok yiyecek türünün satıldığı tarihi bir pazar olarak yaşamına devam ediyor. 

Rengarenk görüntüsüyle sizi içine çeki veren bu pazar, Bakırcılar Çarşısı’nın hemen çaprazından yer alıyor. Gezilecek yerler listenizde mutlaka olsun. Çünkü Almacı Pazarı Antep’in yöresel lezzetlerinden almak için en doğru yerlerden biri.

Pişirici Kasteli

Pişirici Kaseteli

Gaziantep’in en çok ilgi çeken tarihi eserlerinden biri olan Pişirici Kasteli, 1200’lü yıllarda şehrin su ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilmiş. Sular, depolandığı bu kastelden kanallar aracılığı ile Antep’teki evlerin avlularından geçirilirmiş.

Yapı yerin altında, oldukça ilginç ve görülesi bir yer. Su depolama dışında abdest alma, yıkanma ve ibadet amaçlı kullanılmış olan bu kastelin tarihini orada bulunan ve herkese aynı sabırla burayı anlatan güvenlikçi abiden dinlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Şehreküstü Konakları

Şehreküstü Konakları

Şehreküstü Konakları, Şahinbey Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında restore edilerek turizme kazandırılmış tarihi bir alan. Konaklar, Gaziantep’te 1900’lü yılların kent mimarisinin nasıl olduğuna dair bir fikir edinebilmek için en iyi adres.

Şahinbey Savaş Müzesi’nin çok yakınında olan bu alan, müzeye geçerken uğrayabileceğiniz yerlerden biri. O yüzden listenize ekleyin derim.

Botanik Bahçesi

Gaziantep Botanik Bahçesi

Gaziantep Botanik bahçesi, genel olarak kahverengi tonlarının hakim olduğu kentin en yeşil noktalarından biri. Hem eğitim hem de turistik amaçlı hizmet veren bu bahçe 2009 yılında hizmet vermeye başlamış.

Gelen ziyaretçilerin ve şehirde eğitim gören öğrencilerin bir yandan gezerken bir yandan da Türkiye’nin bitki örtüsü hakkında bilgileri öğrendiği bu yer, Gaziantep’te gezilecek yerler listesinde yer almayı kesinlikle hak ediyor.

Yukarıda saydığım özelliklerine ek olarak, Botanik Bahçesi tüm Antep’te fotoğraf çekimi yapmak için en uygun yerlerden biri. O yüzden hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçıların uğrak noktası.

Botanik Bahçesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

  • Botanik Bahçesi haftanın her günü sabah 09:00’dan gün batımından yarım saat öncesine kadar açık.
  • Giriş ücreti 1 TL.

Kurtuluş Cami

Gaziantep Kurtuluş Cami

Gaziantep’in en estetik görünümlü ibadethanelerinden olan Kurtuluş Cami, ilk olarak 1892 yılında Valide Meryem Kilisesi olarak inşa edilmiş. Bir süre sonra atıl hale gelmeye başlayan kilisenin hapishane olarak kullanılmasına karar verilmiş.

Daha sonrasında camiye dönüştürülen cami Gaziantep’in en büyük camilerinden biri. Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan Kurtuluş Cami’ni biraz uzak bir noktadan izlemenizi tavsiye ederim. Böylece estetik güzelliğini daha net görebilirsiniz.

Kaleoğlu Mağarası

Kaleoğlu Mağarası

Aslında burayı gezilecek yerler listesine alıp almamakta çok kararsız kaldım. Ancak yine de eklemeye karar verdim. Çünkü Kaleoğlu Mağarası tam anlamıyla gezilecek bir yer değil aslında. Burası, Gaziantep’te bolca göreceğiniz yeraltı tünellerinden biri. Günümüzde kafe olarak hizmet veriyor.

Gaziantep’te gezilecek yerleri bir bir dolaşırken arada otantik bir yerde mola vermek isterseniz listenize ekleyebilirsiniz.

Gümrük Hanı

Gümrük Hanı Gaziantep

Gümrük Han da yine mola verme mekanlarından biri. Daha havadar bir yerde çay-kahve içmek isterseniz Kaleoğlu Mağarası yerine burayı tercih edebilirsiniz. Üstelik buranın kahvesi, özel bir teknikle pişirdikleri için oldukça meşhur.

Gümrük Hanı ayrıca, el sanatları ürünlerinin satıldığı dükkanlarla da dikkat çekiyor. Bakır işlemeciliğinden ebru sanatına kadar bir çok el emeği ürünü görebilir ve hatta satın alabilirsiniz. Fiyatlar çarşıya pazara göre biraz daha pahalı ancak ürünler oldukça kaliteli.


Bu yazımda Gaziantep’te gezilecek yerler hakkında tüm detayları yazmaya çalıştım. Yazımı faydalı bulduysanız ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz, aşağıdaki paylaşım butonlarını kullanabilir, eksik gördüğünüz veya  sormak istediğiniz bir şey olursa da yorum olarak yazabilirsiniz.

Furkan Patan

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürler ile etkileşimde bulunmak en büyük tutkum. Bu yüzden, havalimanlarını, otobüs terminallerini ve tren garlarını mesken edinmeyi seviyorum. Gördüğüm her yeni şehir ve kültür, benim için ufkumu açan yeni bir arkadaş demek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu